A tavaszi virágosztás elmarad, de a verseny tovább folytatódik

Idén lett nagykorú a virágos Vác verseny, immáron 18. alkalommal került meghirdetésre. Bár a virágosztás május 15. pénteken, 16. szombaton, 17. vasárnap elmarad a koronavírushoz kötődő egészségvédelmi óvintézkedések miatt, de a jelentkezők virágosításait a szervező bizottság tagjai megnézik és értékelik. Idén 350 családi ház, 92 társasház és 63 intézmény, cég jelentkezett a versenyre.

A verseny szép hagyományokkal rendelkezik, a jelentkezők 90 százaléka évről évre jelentkezik, ugyanakkor mindig vannak új részt venni szándékozók is. A díjazás során is mindig van megújulás és fejlődés. Részben mindezek miatt a bíráló bizottság tagjai végigjárják a jelentkezők virágosításait, hiszen tudják, nem a 10 egynyári és a 2 db muskátli teszi széppé a kerteket és a városunkat, hanem az az odaadás, ami átsugárzik a kis kerteken.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Ezt a töretlen energiát kérik a jelentkezőktől az idén is belefektetni a virágosításaikba, amivel városunkat szebbé varázsolhatják a nehéz helyzetben mindannyiunk számára.

A  családi házak, társasházak, intézmények tavaszi virágosításait már ellenőrzik a szervezők és fotózzák, valamint képek is érkeznek be a jelentkezőktől. Az idei évben mindenki örömére megnövekedett a társasházak körüli virágosítás, a Földváry téri lakótelepen kiemelkedően szép virágágy kialakítások valósultak meg.

A szervezők bíznak benne, hogy a díjkiosztó ünnepségre már a megszokott keretek között kerülhet sor ősszel minél több díjazottal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments