A váci szlovákok is segítik a várost és már a programjaikra készülnek

Egyre többen adakoznak a váci koronavírus számlára. A Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat is 150 ezer forintot utalt át a védekezésre – tudtuk meg dr. Alt Gyula elnöktől. Mint lapunknak elmondta, fontosnak érezték, hogy segítsék a várost ebben a nehéz helyzetben, hiszen minden évben kapnak ők is támogatást az önkormányzattól.

A szlovák hagyományokat ápolva, már az őszi programokra készülnek, amennyiben elmúlik a veszélyhelyzet. Szeptember 19-én a Váci Madách Imre Művelődési Központban ecseri lakodalmas bemutató lesz, míg decemberben a hagyományos Szlovák Karácsonyt tartják meg.

„Lezárult az ingyenes szlovák nyelvtanfolyam is, minden diák sikeres záróvizsgát tett” – mondta lapunknak Alt Gyula, aki hozzátette azt is, hogy a tanulók a járvány helyzet miatt online fejezték be a képzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az elnök üdvözölte, hogy a város a kórházat is támogatja, mert úgy gondolja, hogy ezzel a környező településeken élő szlovákok ellátását is segítik. (képünkön dr. Alt Gyula és felesége az 50. házassági évfordulójukon)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments