Az ország leggazdagabb botanikus kertjének virágait fotón mutatták meg

A Vácrátóti Botanikus Kertet most csak képeken járhatjuk végig, de a különleges tulipánok, az üvegház egzotikus növényei így is lenyűgözőek – írja a szeretlekmagyarorszag.hu, aki megkérte a kertet, hogy mutassa meg a tavasz virágait.

Vácrátótról mindenkinek a botanikus kert jut az eszébe. Kedvelt célpontja ez a hely a kirándulóknak, a váciaknak és a kert, a virágok, növények szerelmeseinek. Mi is szívesen sétáltunk már benne a különböző évszakokat megcsodálva.

„Különleges történet fűződik kialakulásához, és mennyi szív, lélek kellett ahhoz, hogy egy szerelmes férj létrehozza ezt a csodás kertet.

Most a járvány miatt nem tudjuk még végigjárni a kedvenc ösvényeinket, ezért a Botanikus Kertet kértük meg, mutassák meg, milyen volt a tavasz, hogy virágzottak a hunyorok, a nárciszok, milyen színpompás tulipánok voltak, és néhány képen beleshetünk most is a kertbe, mert folyamatosan megosztják velünk mindazt a csodát, amit a kertek, az üvegház rejt.” – írja az szmo.hu

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A 27 hektáros kertben közel 13 ezer növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. Ezzel a vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje és egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. Az országban itt található meg a legnagyobb növényrendszertani gyűjtemény.

A kert ma már műemlék- és természetvédelem alatt áll. Az állatvilága is különleges, 62 madárfaj, 22 halfaj, 73 féle puhatestű otthona.

A képeket itt csodálhatják meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments