Az óvodák újraindítása és az önkormányzati dolgozók megsegítése is szóba került

Megtartotta a kéthetente esedékes egyeztetését a váci operatív törzs – számol be az estv.hu. Az ülésen Matkovich Ilona polgármester és dr. Bánhidi Péter számolt be az aktuális helyzetről. Az összejövetelen szó volt a városi óvodák újraindításáról, a járvány okozta gazdasági problémák kezeléséről, a védekezés további lehetőségeiről.

Bánhidi Péter az egészségügyi ellátás jelenlegi helyzetéről adott összefoglalót, egyben felhívva a figyelmet arra, hogy bár a kormány lazított a korlátozásokon, a vírus továbbra is jelen van, aminek terjedését csak az előírások további betartásával lehet féken tartani. A városvezető pedig arról beszélt, hogy a megjelenő szülői igények mentén milyen intézkedések szükségesek a gyerekek óvodai elhelyezése érdekében.

Az is elhangzott, hogy eddig 2,6 millió forint gyűlt össze a Stop koronavírus városi számlára, melyből a váci mentőállomásnak ajánlottak fel félmillió forintot, amin egy betegfigyelő monitort vásárolnak, illetve a kórház is kapott 500 ezer forintot egy nagy teljesítményű ózongenerátor beszerzésére.

A polgármester a megbeszélésen elmondta még: a városházi dolgozók és az Összefogás frakció is adakozik, amit elsősorban az állás nélkül maradó, nehéz helyzetbe kerülő önkormányzati alkalmazottak megsegítésére tartalékolnának.

„Ami a mi befizetésünk, tehát a városházi dolgozók és a frakciónak a befizetéseiből van, azt egy kicsit még tartalékolni fogjuk, mert lehet, hogy lesznek olyan önkormányzati dolgozók, akik, ha nem is most, – hiszen áprilisban mindenki, aki nem végzett egész hónapos munkát, az is megkapta a fizetése 75 %-át legalább – hanem később nehéz helyzetbe kerülhetnek. Májusban is még valamilyen módon fogunk adni azoknak is, akiknek nem tudunk munkát adni, illetve aki egyik héten dolgozik, másik héten nem” – mondta Matkovich Ilona.

A helyi operatív törzs szakmai tanácsadója is megtartotta a beszámolóját. Bánhidi doktor elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a kormány enyhített a szigorításokon, a vírus továbbra is itt van a környezetünkben, aminek terjedését csak a szigorú előírások további betartásával szoríthatjuk vissza. A háziorvos a védőfelszerelésekkel kapcsolatban elmondta, eddig három alkalommal kaptak a tisztiorvostól műtősmaszkot, a nagyobb védelmet biztosító eszközt az önkormányzat biztosította a számukra.

A szakember hozzátette: az ózongenerátor beszerzése is segítséget nyújt számukra a védekezésben, ám mivel ebből csak pár darabja van az önkormányzatnak, kéthetente jutnak hozzá az orvosok, hogy fertőtlenítsék a helyiségeket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments