Az RTL Klubnak mondta a polgármester: egyre nehezebb a bérek kifizetése

Bajban az önkormányzati dolgozók címmel foglalkozott a szinte minden települést érintő pénzelvonás okozta gondokkal az RTL Klub híradója. A riportban telefonon megszólalt városunk polgármestere, Matkovich Ilona is, aki elmondta: áprilisra még úgy ahogy ki tudták fizetni a városi alkalmazottak nagy részének a bérét, de júniusban már gondok lehetnek.

Elbocsátási hullám jöhet az önkormányzatoknál, ha nem kapnak segítséget az államtól – ezt mondja a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Ez főleg az iskolai konyhákon, múzeumokban, kultúrházakban dolgozókat érintheti. Hódmezővásárhelyen augusztusig tudnak fizetni.

Vácon már áprilisban is csak egy részét tudták utalni a bérnek, és a polgármester nem tudja, honnan lesz pénzük júniustól. A közalkalmazottak közül mintegy kétszázan maradtak munka nélkül, van, aki szabadságra, más betegállományba ment, huszonnyolcan pedig állásidőn vannak, nekik nem jár fizetés – hangzott el az RTL tudósításában.

„A május már egy kicsit nehezebb, de itt is találunk módot arra, hogy ne maradjanak a dolgozók pénz nélkül” – mondta Matkovich Ilona. Kevesebb lesz az iparűzési adó, a parkolásból nincs bevétel, mivel a kormány országszerte ingyenessé tette és ráadásul a vírus elleni központi védekezéshez elvontak 115 millió forint gépjárműadót is Váctól.

A Pénzügyminisztérium az RTL Klub megkeresésére azt írta: közös teherviselést vár az önkormányzatoktól. ♦

.
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments