Az RTL Klubnak mondta a polgármester: egyre nehezebb a bérek kifizetése

Bajban az önkormányzati dolgozók címmel foglalkozott a szinte minden települést érintő pénzelvonás okozta gondokkal az RTL Klub híradója. A riportban telefonon megszólalt városunk polgármestere, Matkovich Ilona is, aki elmondta: áprilisra még úgy ahogy ki tudták fizetni a városi alkalmazottak nagy részének a bérét, de júniusban már gondok lehetnek.

Elbocsátási hullám jöhet az önkormányzatoknál, ha nem kapnak segítséget az államtól – ezt mondja a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Ez főleg az iskolai konyhákon, múzeumokban, kultúrházakban dolgozókat érintheti. Hódmezővásárhelyen augusztusig tudnak fizetni.

hirdetés

Vácon már áprilisban is csak egy részét tudták utalni a bérnek, és a polgármester nem tudja, honnan lesz pénzük júniustól. A közalkalmazottak közül mintegy kétszázan maradtak munka nélkül, van, aki szabadságra, más betegállományba ment, huszonnyolcan pedig állásidőn vannak, nekik nem jár fizetés – hangzott el az RTL tudósításában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mintegy 300 díjazott a Virágos Vác Versenyen

“A május már egy kicsit nehezebb, de itt is találunk módot arra, hogy ne maradjanak a dolgozók pénz nélkül” – mondta Matkovich Ilona. Kevesebb lesz az iparűzési adó, a parkolásból nincs bevétel, mivel a kormány országszerte ingyenessé tette és ráadásul a vírus elleni központi védekezéshez elvontak 115 millió forint gépjárműadót is Váctól.

A Pénzügyminisztérium az RTL Klub megkeresésére azt írta: közös teherviselést vár az önkormányzatoktól. ♦

.
NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments