Bejelentették a szervezők, hogy a Fut a Vác az idén elmarad

A koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében hozott intézkedések, korlátozások nem teszik lehetővé a június 7-én vasárnapra meghirdetett Fut a Vác tömegsport futóversenyt, Vác FUTURE utcai futóversenyt és az ovis futás megtartását. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a verseny az idén elmarad.

A következő váci verseny a Mikulásfutás lesz, melynek tervezett időpontja december 6. vasárnap. A versenyre való jelentkezést akkor fogják elindítani, amikor a törvény lehetővé teszi az 1000 fő feletti szabadtéri tömegsport-rendezvények megtartását – közölte Bíró György főszervező.

„Futásra a jelenlegi korlátozások mellett is van lehetőség, ha azt egyedül, vagy a futótársaidtól megfelelő távolságban csináljátok. A lehetőség adott, kérjük, ne hagyjátok abba a sportolást! Reméljük, így tesztek, és Mikulás napján korlátozások nélkül a rajtszalag mögé állhatunk ismét, egy nagy közös verseny keretében. Mi ott leszünk, és várunk benneteket” – buzdítják kitartásra a futás szerelmeseit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Akiknek nem is kell a Mikulásig várni. Dunakeszi ugyanis úgy döntött, csak addig vár, amíg tartanak a korlátozások. Amint ennek vége és lehet tömegsport-rendezvényeket tartani, kiderülhet, hogy az ősz folyamán mikor tartják meg az elmaradt Fut a Keszit, és a város futással fogja ünnepelni a víruskorlátozások megszűnését.

A Fut a Keszin az idén is ingyenesen indulhat mindenki, aki a 2,5, 5 és 10 km-es távokon szeretne futni, és természetesen megrendezik az idén is az ovis futást, ahol a szülők a gyerekeikkel teljesíthetik a pár száz méteres távot.

„Hogy lesz e még Fut a Vác, azt nem tudjuk, mert megváltozott a világ, és lehet, hogy a tömegsport már nem élvez akkora prioritást, mint régen. Szerettük volna, ha sikerül megtartani a 30. versenyünket. Nagyon készültünk, de elsodorta koronavírus vihara. Jó lett volna, ha az a néhány generáció, aki felnőtt a versenyeinken, az ismét eljön, rajthoz áll és együtt ünnepel” – nosztalgiázik a főszervező.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ma már legenda az a 2004-es versenyük, amikor megtiltották, és mégis megtartották a versenyt a városon kívül. Ám a szervezők most inkább arra a 29 alkalomra szeretnének emlékezni, amikor az óvodások, szüleik és a tömegsport táv futói ingyen a rajthoz állhattak.

„Ez volt a küldetésünk, a futás, a mozgás megszerettetése. És ha egyszer még ez megadatik a csapatunknak, és ha az emberek talán annyira nem lettek »onlájnok«, hogy ha ismét felcsendül a We Will Rock You, talán ismét odasereglenek a rajkapuhoz, s akkor megünnepeljük a 30. versenyt” – fejezi ki reményét Bíró György. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments