Bizánci rítusú egyházzenei élmény vár a váci főtéren

Nem mindennapi kulturális eseményt élvezhetnek a váciak vasárnap (május 24-én) 12, illetve 13 órától a Március 15. téren: a koronavírus-járvány közben az illetékes minisztérium külön engedélyével városunkban is két szabadtéri előadást tart a világhírű Szent Efrém Férfikar.

A Nemzeti Kulturális Alap pályázata alapján a 2002-ben alapított nyolctagú kórus országjáró koncertsorozata a járvány miatt félbeszakadt ugyan, de minisztériumi engedéllyel szabadtéri előadásokat már adhat. A bizánci rítusú egyházzenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának fontos pillére a gregorián és a gospel stílus, továbbá a modern kortárszenei kompozíciók megszólaltatása is.

A váci koncert körülményei természetesen rendhagyóak lesznek, maximálisan betartva a szükséges egészségvédelmi előírásokat. Erre kérik az érdeklődőket is, a zenehallgatás közben is szükséges a megfelelő távolságtartás.

A kórusról részletesen a weboldalukon – szentefrem.hu – olvashatnak, zenei kínálatukból pedig megnézhetnek egy videót. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments