Egy hely Vác szívében, ahol ünnepelni és lelkileg megpihenni is lehet

Keresztelő, elsőáldozás, bérmálás, születésnap, névnap, eljegyzés, ballagás, házassági évforduló, előadás, tanfolyam, továbbképzés és nem utolsó sorban szállás – ezekre mind igénybe vehető az Althann Vendégház és Konferenciaközpont, Vác szívében. A koronavírus járvány őket is érintette, két és fél hónap után május 25-én nyitottak újra.

Az egyházi fenntartású intézmény 2011 óta üzemel, a korábbi püspök, dr. Beer Miklós álma volt, hogy legyen egy olyan hely, ahol akár egy busznyi embert is el tudnak szállásolni Vácon. Tavaly egy új részlegüket avatták fel, a Migazzi Lelkigyakorlatos Házat nem messze az Althann háztól, három apartmannal, tíz kétágyas szobával, egy ötven fős konferenciateremmel, haranglábbal.

„Mindkét helyszínen teljeskörű ellátást tudunk biztosítani, a wellnessen kívül, minden a vendégek rendelkezésére áll” – mondja Bozsó Zoltánné igazgató. „Három étkezést is tudunk adni, még az ételallergiában szenvedőknek is. Mindkét helyen kamerával felszerelt zárt parkoló is áll a látogatók rendelkezésére” – teszi hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

Az Althann ház 25 szobával, 65 férőhellyel rendelkezik, két konferenciateremmel, főzőkonyhával és étkezővel, kápolnával, borospincével, amely nagy népszerűségnek örvend, hiszen a vendégek kérésére borkostolókat is tartanak.

A vendégház és a lelkigyakorlatos ház is mindenki számára igénybe vehető. Családokat, biciklivel túrázókat, csillagtúrázókat, lelkileg megpihenni vágyókat várnak, ráadásul most kedvezménnyel.

„Jöjjön el hozzánk négy éjszakára, most csak hármat kell fizetnie. Az elkövetkező hónapokban számos akciót hirdetünk majd meg, nagycsaládosoknak, visszatérő vendégeknek és az újonnan hozzánk ellátogatóknak” – mondja Bozsó Zoltánné. Hozzáteszi: tudnak idegenvezetést vagy bicikli kölcsönzést is biztosítani, programokat ajánlani. Aki aktívan szeretne pihenni, annak is tudnak segíteni, de aki a csendre, megnyugvásra vágyik, annak is tudnak helyet biztosítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

A vendégház már számos rendezvénynek volt helyszíne: püspöki konferenciának, lelkigyakorlatoknak, diákolimpiára való felkészülésnek, orvosi és céges továbbképzéseknek, a Filharmónia kurzusainak, diákcsere programoknak, helyi cégek partnereinek szállást biztosít, de ünnepeltek már születésnapot, keresztelőt és számos családi rendezvényt is a ház falai között.

A vendégház 7 fővel üzemeltetjük, az év minden napján. A dolgozók nagy szakértelemmel és odaadással végzik munkájukat.

„Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket” – mondta végül Bozsó Zoltánné. (x) ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments