Egy lépéssel közelebb a körkörös gazdasághoz

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) régóta a fenntarthatóság elve mentén működteti a Váci és a Beremendi Cementgyárat. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját.

A Társaság még 2016-ban egy komplex, közel 7 milliárd forintos modernizációs folyamatba kezdett a Váci Cementgyárban, melynek folytatásaként 2019-ben egy újabb, 2 milliárd forint összértékű beruházást indítottak az olaszországi székhelyű Entsorga csoporttal közreműködve. A projekt során az Entsorga két szabadalmaztatott technológiáját valósították meg: egy 1000 négyzetméter alapterületű alternatív tüzelőanyag tároló csarnok és 4.0-ás ipari megoldásokat is alkalmazó automatizálási rendszer készült.

Az idén tavasszal átadott beruházás eredményeképpen a fosszilis tüzelőanyagok kiváltásával tovább csökken az egy tonna cement előállításakor keletkező szén-dioxid mennyisége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A magyar cementipar történetében először valósult meg egy emberi beavatkozás mentesen, automatikusan működő helyettesítő tüzelőanyag tároló és adagoló technológiai sor. A beruházással a Duna-Dráva Cement Kft. egy lépéssel közelebb kerül a körkörös gazdaság megalapozásához.

Minden részletre odafigyelve

A kiváló csapatmunka és koordináció lehetővé tette a beruházás ütemtervének a betartását. Február 21-én elindult a rendszer beüzemelése anyagfeladással, amelynek keretében kis lépésekkel növelik a rendszer szállítási, adagolási teljesítményét. Március első felében befejeződött a rendszer teljes körű indítása.

Díjak is bizonyítják a vállalat fenntarthatósági törekvéseit

A társaság társadalmi felelősségvállalási tevékenységének fókuszában a környezetvédelem és a helyi kulturális kezdeményezések támogatása áll. Több évtizedes fennállása alatt a cementipari vállalat számos szakmai díjat megszerzett. Legutóbb „A Környezet Védelméért” Díjat érdemelte ki munkásságáért a DDC.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A DDC környezetvédelmi tevékenységéről bővebben a vállalat fenntarthatósági jelentéséből tájékozódhatnak: www.duna-drava.hu/hu/fenntarthatosagi-jelentes

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments