Fogadják a kicsiket az ovikban, de csak előzetes bejelentés után

Egy kormánydöntés értelmében április 30-ától kötelező ügyeletet kell biztosítaniuk a településükön lévő óvodákban azon önkormányzatoknak, ahol a település polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el. Mint megírtuk, ez Vácott eddig is működött, s jelzések érkeztek a városházára, hogy lenne több igény is.

Vácott hetek óta ezzel a rendszerrel fogadják az érintett családok kicsinyeit az ügyeletes intézmények, ugyanakkor az alábbi – a járvány veszélyhelyzet miatt elsőrendűen fontos – tudnivalókra hívja fel a szülők figyelmét az ügyelettel kapcsolatban a városháza egy közzétett közleményben.

Kérik, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony!

Az ügyelet igénybevételének feltételei:

Az óvodai ügyelet igényléséhez kérik az alábbi dokumentumok hiánytalan megküldését elektronikus formában!
– a szülők által aláírt nyilatkozat, amelyben büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy a gyermek, sem szülője vagy törvényes képviselője nem járt külföldön és nem beteg,
– a gyermekkel egy háztartásban élő gondviselő(k) munkáltatói igazolása.

Elérhetőségek:
Kisvác-Középvárosi Óvoda: kisvacovi@gmail.com;
Alsóvárosi Óvoda: ovoda.alsovarosi@gmail.com;
Deákvári Óvoda: deakvari.ovoda.vac@gmail.com.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A fent említett igazolásokat legkésőbb az ellátás megkezdésekor, az első napon le kell adni. Bármelyik dokumentum hiányzik, a gyermeket nem fogadják!

Csak szigorú higiéniai előírások betartásával

A kormányrendelet alapján az intézményekben maximum 5 fős csoportokban lehet elhelyezni a gyermekeket – ezért nem garantált az, hogy a gyermeket abban az intézményben fogadják be, ahová eredetileg felvették.

Az óvodapedagógusok beosztása szintén ügyeleti formában fog megtörténni, tehát azt nem tudják garantálni, hogy a gyermekek saját óvónénijük által biztosítják a felügyeletet.

A gyermekeket az óvoda ajtajában fogadják. Az óvoda dolgozói biztosítják a szigorú higiéniai feltételeket. A használatos eszközök minden nap fertőtlenítésre kerülnek.

Az óvodába érkezéskor kérik, hogy minden nap csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba, ezek minden nap mosásra, fertőtlenítésre hazaküldésre kerülnek. Játékokat a gyermekek ne vigyenek az óvodába a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az ügyeleti elhelyezést az óvoda vezetőjénél előzetesen elektronikusan leadott nyilatkozatban lehet igényelni.

Kérik, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments