Fogadják a kicsiket az ovikban, de csak előzetes bejelentés után

Egy kormánydöntés értelmében április 30-ától kötelező ügyeletet kell biztosítaniuk a településükön lévő óvodákban azon önkormányzatoknak, ahol a település polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el. Mint megírtuk, ez Vácott eddig is működött, s jelzések érkeztek a városházára, hogy lenne több igény is.

Vácott hetek óta ezzel a rendszerrel fogadják az érintett családok kicsinyeit az ügyeletes intézmények, ugyanakkor az alábbi – a járvány veszélyhelyzet miatt elsőrendűen fontos – tudnivalókra hívja fel a szülők figyelmét az ügyelettel kapcsolatban a városháza egy közzétett közleményben.

Kérik, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony!

Az ügyelet igénybevételének feltételei:

Az óvodai ügyelet igényléséhez kérik az alábbi dokumentumok hiánytalan megküldését elektronikus formában!
– a szülők által aláírt nyilatkozat, amelyben büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy a gyermek, sem szülője vagy törvényes képviselője nem járt külföldön és nem beteg,
– a gyermekkel egy háztartásban élő gondviselő(k) munkáltatói igazolása.

Elérhetőségek:
Kisvác-Középvárosi Óvoda: kisvacovi@gmail.com;
Alsóvárosi Óvoda: ovoda.alsovarosi@gmail.com;
Deákvári Óvoda: deakvari.ovoda.vac@gmail.com.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diakónusokat szenteltek fel Vácon, 55. papi jubileumát ünnepelte Beer Miklós

A fent említett igazolásokat legkésőbb az ellátás megkezdésekor, az első napon le kell adni. Bármelyik dokumentum hiányzik, a gyermeket nem fogadják!

Csak szigorú higiéniai előírások betartásával

A kormányrendelet alapján az intézményekben maximum 5 fős csoportokban lehet elhelyezni a gyermekeket – ezért nem garantált az, hogy a gyermeket abban az intézményben fogadják be, ahová eredetileg felvették.

Az óvodapedagógusok beosztása szintén ügyeleti formában fog megtörténni, tehát azt nem tudják garantálni, hogy a gyermekek saját óvónénijük által biztosítják a felügyeletet.

A gyermekeket az óvoda ajtajában fogadják. Az óvoda dolgozói biztosítják a szigorú higiéniai feltételeket. A használatos eszközök minden nap fertőtlenítésre kerülnek.

Az óvodába érkezéskor kérik, hogy minden nap csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba, ezek minden nap mosásra, fertőtlenítésre hazaküldésre kerülnek. Játékokat a gyermekek ne vigyenek az óvodába a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fábián Gábor gyógyulásáért szerveznek jótékony focikupát hétvégén

Az ügyeleti elhelyezést az óvoda vezetőjénél előzetesen elektronikusan leadott nyilatkozatban lehet igényelni.

Kérik, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára! ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments