Ha a lakosság betartja a szabályokat, lekerül a lánc a deákvári SPAR parkolójáról

Már húsvétra szerették volna lezári a deákvári SPAR üzlet parkolóját, de akkor két önkormányzati képviselő közbenjárására ezt csak pár nappal később tette meg az üzlet vezetője. Most újra tárgyalásra került sor Rozmaring Sándor és Tótváradi-Nagy Bence, valamint a cég felső vezetése között, és úgy tűnik, sikerült megegyezni a folytatásról.

A 77 parkolóhelyet magába foglaló területet az üzlet az egyik banktól bérli. Az elmúlt évben a bolt vezetője megunta, hogy vásárlóik a közelben egyáltalán nem tudnak megállni, mivel a környéken lakók napközben is leteszik autóikat a parkolóban. Ezért folyamodtak ahhoz, hogy lezárják lánccal a parkolót a nyitva tartási időn kívül.

A deákvári képviselők ma, kedden is tárgyaltak az illetékesekkel. A helyszínen volt Matkovich Ilona polgármester is, aki tájékozódott a helyzetről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

„Az üzlet azzal szembesült, hogy a lakók a bejárathoz közel teszik le autóikat, olyan helyekre, amik leginkább a vásárlóknak lennének fenntartva. Ezt a cég már egy éve kommunikálja a lakosság felé szórólapok segítségével. Előrelépés azonban nem történt. Ezért döntöttek húsvét előtt a parkoló bezárásáról, amelyet Tótváradi-Nagy Bencével sikerült kicsit eltolnunk. Húsvét utáni kedden azonban tele volt a parkoló azon része, amelyet szabadon kellett volna hagyni, holott kértük a lakókat, hogy figyeljenek a szabályokra” – mondta a helyszínen a tárgyalást követően Rozmaring Sándor képviselő.

De nem hagyták annyiban, magasabb szintre emelték az egyeztetéseket. Egy hónap után sikerült a cég vezetőivel megegyezni abban, hogyha a város biztosítani tudja a kért parkolóhelyek szabadon tartását, akkor leveszik a láncot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„Az önkormányzat szeretne mindent megtenni, hogy be legyen tartatva a kérés, akár táblák kihelyezésével vagy burkolati jelek felfestésével, valamint a közterület-felügyelet bevonásával” – mondta Tótváradi-Nagy Bence.

Svájcot hozta fel példának Rozmaring Sándor, ahol úgy működik, hogy a lakosság csak abban az időszakban használhatja az üzletek parkolóit, amikor azok zárva vannak. A cél itt is ez, hiszen napközben a belsőbb területeken vannak szabad megállóhelyek, de éjszaka a lakosság elfoglalhatja a boltnál lévő üres helyeket is.

A képviselő szerint az üzlet nagyon konstruktívan állt az ügyhöz, és amint a város biztosítani tudja a kért parkolóhelyek üresen tartását, azonnal lekerül a lakat a parkolóról.

Most megmutathatják a váciak, tudnak-e a közösség érdekében fegyelmezettek lenni, vagy lesznek, akik nagy ívben lesajnálják a többiek érdekeit. Ha visszakerül a lánc, mindenki tudni fogja, ki miatt történik meg az ismételt lezárás.

A deákvári SPAR egyébként jelenleg hétköznap reggel fél héttől este nyolcig tart nyitva. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments