Licitálj sportolói relikviákra és segíts a váciaknak

Pár hete hozták létre a Sportolókkal a Mindennapokért nevű Facebook-oldalt, amely Váchoz köthető, hiszen a Vác Sportjáért Utánpótlás és Szabadidő Sport Egyesület áll mögötte. Az alapítók között van üzletember, cégvezető, sportjogász, pályázatíró és könyvelő is. Ami mindannyiukban közös, hogy egykor sportolók voltunk ők is és az, hogy fontos nekik, hogy újabb lehetőséget adhassanak a sportolni vágyó gyermekek számára.

„Facebook oldalunkat kicsit a szükség alkotta, hiszen létrehoztunk egy egyesületet, Vác Sportjáért Utánpótlás és Szabadidő Sport Egyesület néven, melynek munkáját szeptembertől kezdjük el ténylegesen. Sajnálatos módon a koronavírus közbeszólt így arra gondoltunk, hogy jelen helyzetben a legfontosabb, hogy segíteni tudjunk nevesebb sportolókkal karöltve. Ennek kapcsán jött létre az oldal, mely ahhoz képest, hogy egy hete létezik, már majdnem 1000 kedvelőt vonzott magához, ami azt gondolom magáért beszél” – nyilatkozta lapunknak az egyik alapító Solymos Ákos.

A közösségi oldal célja, hogy bemutasson tehetséges sportolókat különböző sportágakból, ezzel is vonzóbbá, érdekesebbé tenni azokat a fiatalok számára. Emellett pedig relikviákat is felajánlanak, amelyekre licitálni lehet a jó cél érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Nagyon pozitív volt, hogy akit megkerestünk ezzel a kezdeményezéssel szinte mindenki tárt karokkal fogadott minket. A lényege elsősorban az oldalunknak az, hogy ismert sportolók felajánlottak néhány relikviát online licitre. Az ebből befolyt összeget pedig a koronavírus elleni küzdelemben két váci kötődésű szervezetnek ajánljuk majd fel teljes egészében.”

Az első sportolók, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez: Bíró Blanka, az FTC női kézilabda csapat és a magyar kézilabda válogatott egyik meghatározó játékosa, Fazekas Nándor, 237-szeres kézilabda válogatott kapus, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó és Kóger Dániel, magyar válogatott jégkorongozó.

Solymos Ákos nem árult el több nevet, de azt elmondta, hogy még több sportolót akarnak bevonni a gyűjtésbe. Elmondta azonban, hogy számos érdekességgel készülnek és igyekeznek kicsit más szemszögből foglalkozni a témával, mint más oldalak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Szeretnénk egyediek lenni, és egy nagy közösséget létrehozni, ez is a célunk” – mondta.

Két szervezetnek is gyűjtenek jelenleg. Az egyik Vác Város Önkormányzata Szociális Szolgáltatások Háza, melyen belül a hajléktalanellátás és a védőnői szolgálat szorul segítségre, a másik pedig a Petényi Géza Alapítvány, akik államilag gondozott gyerekekkel foglalkoznak.

Ha bárki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, vagy licitálni sportolói relikviára az megteheti az egyesület által létrehozott Facebook oldalon, ahol ezen kívül egy érdekes rajzpályázatra is jelentkezhetnek általános iskolás gyermekek, melynek minden részlete és díjazása szintén megtalálható az oldalon.

„A mostani licitek lezárása június 1-én történik, addig van lehetőség első körben bekapcsolódni. Amennyiben nem szeretne valaki licitálni, nem kötelező természetesen. Szeretnénk egy olyan közösséget felépíteni, ahol valamilyen szinten jelen van a sport és annak szeretete, illetve maga a segítő szándék, hiszen a Sportolókkal a Mindennapokért egy irány, nem csak egy trend, hiszen mi hosszútávon gondoljuk, hogy ezzel is foglalkozunk” – mondta végezetül Solymos Ákos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Facebook oldalt itt érheti el. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments