Már a hulladékgyűjtő konténereket is fertőtlenítik Vácon

Már a kommunális hulladékgyűjtő konténereket is fertőtlenítik városszerte – erről számol be a vac.hu. A város rendjének, tisztaságának fenntartását – különösen ilyenkor, a koronavírus-járvány idején – egyik legfontosabb feladatának tekinti a város vezetése. A hónap első munkanapján az eddigieken túl új munkafolyamat is elindult: a szakemberek megfelelő hatékony és gyorsan dolgozó eszközökkel elkezdték a konténerek mosását – írják.

A munkák apropóján Kiss Zsolt alpolgármester arról beszélt a városi honlapnak, hogy nemrég rekord mennyiségű elektronikus hulladéktól sikerült megszabadítani a váci háztartásokat, ráadásul mindezt úgy, hogy a korábbiakhoz képest töredék költséggel zajlott le az akció.

„A fertőzés megelőzése érdekében nem csupán az emberek felelős magatartása, hanem az általuk használt eszközök, berendezések fertőtlenítése is elsőrendű feladat. Ezért már hetek óta folyamatosan fertőtleníttetjük a szelektívgyűjtő szigeteket és a buszmegállókat is.” – mondta a városvezető. Aki megemlítette azt is, hogy a tervek szerint az év során a konténermosási munkákat még két alkalommal, az elektronikus hulladékok begyűjtését pedig várhatóan ősszel megismétlik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments