Meglepetés koncert szombaton Vácon, két helyszínen

Május 30-án, szombaton a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar két köztéri meglepetés koncertet tart városunkban. Délelőtt 11 órakor a főtéri Irgalmasrendi Kórház előtti díszkútnál és 12 órakor a Duna-parti Zenepavilonnál.

Köztéri hangversenyükön a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar vonós művészei játszanak, akik a nagyzenekari repertoár mellett szívesen játszanak kamarazenét is. Ezúttal egy vonóskvintettet fogunk hallani. Műsorukban központi helyet foglalnak el a klasszikus zenében előforduló táncok, mint a Menüett, a Galopp, a Polka, hallhatunk majd népszerű tételeket Mozart Egy kis éji zenéjéből, Tangókat Piazzolától, és kedvelt, nagyszerű filmzene átiratokat is.

Magyarország egyik vezető nagyzenekara az együttes, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A Concerto Budapest visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Boris Berezovsky, Heinz Holliger, Isabelle Faust, James Galway, Jevgenyij Koroljov. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok teszik még színesebbé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Vác a Tiéd! - vasárnap kinyit a városháza kicsiknek és nagyoknak

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők! ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments