Munkahelyvédelmi bértámogatást kapott a Lukács és Tamás Kft

Munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Rétvári Bence országgyűlési képviselő a váci Lukács és Tamás Kft-nek csütörtökön reggel. Ezzel több mint 7 millió forintos támogatást kapott a cég 34 munkahelyének a megőrzésére.

A miniszter a helyszínen arról beszélt, hogy az állam a bértámogatási pályázati rendszerrel mintegy 106 ezer munkahelyet tud megőrizni Magyarországon, hiszen eddig ennyi igény érkezett be, de már az új állások megteremtését is támogatják.

hirdetés

„Munkaalapú gazdaságot szeretnénk építeni és mindenképpen a válság ideje alatt is a munkát szeretnénk előtérbe helyezni, munkahelyeket szeretnénk megvédeni, munkahelyeket szeretnénk erősíteni, és munkahelyeket szeretnénk mindenképpen támogatni” – emelte ki a miniszter. Hozzátette: ez az elve annak az akcióvédelmi tervnek is, amit közel egy hónapja hoztak létre. Emellett pedig az új munkavállalók felvételét is támogatja a kormány, hiszen hat hónapra átvállalja a járulék fizetést a munkáltatóktól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Váci fotósok sikerei országos pályázatokon

A Lukács és Tamás Kft már egy családi vállalkozás Vácon, amely jelenleg 34 alkalmazottal működik. Lukácsné Tamás Katalin, a cég vezetője arról beszélt, hogy munkatársai a vírus okozta krízisben is mellettük álltak, még akkor is, amikor négy órás munkaviszonyban kellett tovább dolgozniuk, vagy fizetés nélküli szabadságukat töltötték.

„Munkatársaink felismerték, hogy ezt a mostani helyzetet csak közösen tudjuk megoldani. Mindenki a saját munkakörében azonnal kreatív megoldásokat keresett a kieső forgalom enyhítése érdekében és azért, hogy a cég biztonságosan tovább tudjon működni” – mondta a cégvezető. Lukácsné Tamás Katalin arról is beszélt, hogy az első ijedtség után rá kellett jönnie, hogy ez a válság más. Nagy segítséget jelentett számukra is, a hitelmoratórium kihirdetése, valamint a most kapott vissza nem térítendő támogatás is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mától a postákon a nyitásnál elsőbbséget biztosítanak a 65 év felettieknek

Vácon nem csak a Lukács és Tamás Kft jutott támogatáshoz, hanem más nagy cég is – erről már Rétvári Bence beszélt.

„Vácon és Vác környékén számtalan vállalkozás tud élni a bértámogatás lehetőségével” – mondta. Hozzátette: mint látható a kritikák ellenére, nem csak nagy cégek, hanem családi vállalkozások is kapnak támogatást, jó példa erre ez a helyi cég is.

Pest megyében eddig több mint ezer munkahely megtartását támogatták a pályázattal. (Képünkön: Palkovics László,Lukácsné Tamás Katalin és Rétvári Bence) ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments