Munkahelyvédelmi bértámogatást kapott a Lukács és Tamás Kft

Munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Rétvári Bence országgyűlési képviselő a váci Lukács és Tamás Kft-nek csütörtökön reggel. Ezzel több mint 7 millió forintos támogatást kapott a cég 34 munkahelyének a megőrzésére.

A miniszter a helyszínen arról beszélt, hogy az állam a bértámogatási pályázati rendszerrel mintegy 106 ezer munkahelyet tud megőrizni Magyarországon, hiszen eddig ennyi igény érkezett be, de már az új állások megteremtését is támogatják.

„Munkaalapú gazdaságot szeretnénk építeni és mindenképpen a válság ideje alatt is a munkát szeretnénk előtérbe helyezni, munkahelyeket szeretnénk megvédeni, munkahelyeket szeretnénk erősíteni, és munkahelyeket szeretnénk mindenképpen támogatni” – emelte ki a miniszter. Hozzátette: ez az elve annak az akcióvédelmi tervnek is, amit közel egy hónapja hoztak létre. Emellett pedig az új munkavállalók felvételét is támogatja a kormány, hiszen hat hónapra átvállalja a járulék fizetést a munkáltatóktól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A Lukács és Tamás Kft már egy családi vállalkozás Vácon, amely jelenleg 34 alkalmazottal működik. Lukácsné Tamás Katalin, a cég vezetője arról beszélt, hogy munkatársai a vírus okozta krízisben is mellettük álltak, még akkor is, amikor négy órás munkaviszonyban kellett tovább dolgozniuk, vagy fizetés nélküli szabadságukat töltötték.

„Munkatársaink felismerték, hogy ezt a mostani helyzetet csak közösen tudjuk megoldani. Mindenki a saját munkakörében azonnal kreatív megoldásokat keresett a kieső forgalom enyhítése érdekében és azért, hogy a cég biztonságosan tovább tudjon működni” – mondta a cégvezető. Lukácsné Tamás Katalin arról is beszélt, hogy az első ijedtség után rá kellett jönnie, hogy ez a válság más. Nagy segítséget jelentett számukra is, a hitelmoratórium kihirdetése, valamint a most kapott vissza nem térítendő támogatás is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Vácon nem csak a Lukács és Tamás Kft jutott támogatáshoz, hanem más nagy cég is – erről már Rétvári Bence beszélt.

„Vácon és Vác környékén számtalan vállalkozás tud élni a bértámogatás lehetőségével” – mondta. Hozzátette: mint látható a kritikák ellenére, nem csak nagy cégek, hanem családi vállalkozások is kapnak támogatást, jó példa erre ez a helyi cég is.

Pest megyében eddig több mint ezer munkahely megtartását támogatták a pályázattal. (Képünkön: Palkovics László,Lukácsné Tamás Katalin és Rétvári Bence) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments