Nagy a szárazság, ezért ne vágd tövig a kertedben a füvet

Vác. Aszály. Éheznek a beporzók: méhek, lepkék, egyéb rovarok. De ha meghagyunk nekik ennivalót: virágfoltokat, ahol pollenhez, nektárhoz jutnak, azzal már nagyon sokat segítettünk azon, hogy életben maradjanak – hívja fel a figyelmet Boldog Gabriella, a váci Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület aktivistája.

És mindjárt tanácsot is ad. Első lépés: ne nyírd tövig a füvet! Lehet, hogy a zsálya 50 cm magasra is megnő, de azért senki nem fog megbüntetni. Az alapcél, hogy parlagfű ne legyen.

A második lépés: a fűkaszával ne vágj bele a földbe! Ne vágd a gyepet 10 cm-nél kisebbre. Amikor ilyen sokáig nem esik az eső, nem nő gyorsan, ha viszont picire nyírnod, kiszárad, ami csúnya és nem jó az élővilágnak. Hadd legyen minél több virág a gyepben, lóhere, bükkönyt, zsálya, stb. Ezzel segíted a beporzókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Akárhogy nézzük, az nyer, ahol több a virág és nem égett ki a gyep a fölösleges fűnyírás miatt. Ne feledd: zárt gyeptársulásban nincs parlagfű. A parlagfű a bolygatott talajok növénye. Ha a talaj felszínén nincsenek hiányos részek, hanem egybefüggő növényzet borítja, a parlagfű nem fog tudni megtelepedni” – hívja fel a figyelmet Boldog Gabriella.

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments