Pénzt gyűjtöttek a váci fociklub játékosai, szakvezetői a mentőállomásnak

Jótékonykodott a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC, a mieink vezetői, szakmai stábja és játékosai közel 500 ezer forinttal és maszkok vásárlásával támogatták a váci mentőállomást. Tették ezt úgy, hogy közismert: a váci labdarúgás is gondokkal küszködik. A fiúk beszéltek az edzésekről is.

A mentőállomás előtt megtartott átadáson a Vác FC-t Belák Gyula ügyvezető, Burzi Attila vezetőedző és Rusvay Gergely asszisztens edző képviselte, illetve a játékosok közül jelen volt a csapatkapitány Halasi Péter, Dulló Martin és Bonivárt Erik.

„Két héttel ezelőtt megfogalmazódott bennünk, hogy szeretnénk jótékonykodni azokért, akik kiteszik a lelküket a városért és a régióban élő emberekért” – mondta Belák Gyula. „Ezért a Vác FC úgy döntött, hogy fizetésünk egy részét a váci mentőállomásnak ajánljuk fel, hogy segítséget nyújtsunk nekik a szolgálatuk ellátásában. Az alapítvány számlájára átutaltunk közel ötszázezer forintot, emellett maszkok vásárlásával is támogattuk őket.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ballai Attila megbízott állomásvezető megköszönte a segítséget és elmondta, hogy az összegből betegőrző monitorokat tudnak majd vásárolni.

Rusvay Balázs – aki egyben Rusvay Gergely édesapja -, a váci mentőállomás korábbi vezetője hozzátette, hogy számára nagy dolog, hogy a nem éppen könnyű helyzetben lévő váci focicsapattól kaptak támogatást.

„Nagyon köszönjük a segítséget, amelynek külön értéke van, hiszen mi is ismerjük a focicsapat helyzetét” – ecsetelte az átadáson. „Ez bizonyítja, hogy él és létezik a váci futball! Nagyon köszönjük a játékosoknak, az edzőknek, a vezetőknek, hogy van futball Vácon – ez egy több mint 100 éves dolog és teljesen mindegy, hogy NB II-es, vagy NB III-as a csapat, a lényeg, hogy a továbbiakban is legyen futball!” – mondta Rusvay Balázs.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Egyéni és kicsoportos edzések zajlanak

A váci mentőállomáson jelen lévő Dulló Martintól és Bonivárt Eriktől megtudtuk, hogy a Vác FC több játékosa különböző labdarúgó-pályákon végzi el a Burzi Attila vezetőedző által előírt edzésmunkát.

„Csapattársaim közül Szenes Bencével, Kasza Balázzsal, Zámbó Dániellel, rajtuk kívül pedig a korábbi váci Tóth Barnával, Zsolnai Richárddal és Horváth Rolanddal járunk ki a Dunakeszin lévő futballpályára” – mondta a Váci Naplónak a védő. „Hetente hatszor futás, lábtenisz és kapura lövés szerepel a programunkban, tehát ott csináljuk meg a szakmai stáb által előírt edzésmunkát.”

„Én két csapattársammal, Szalánszki Gergővel és Pécsi Róberttel a balassagyarmati pályán végzem el az edzésprogramot, illetve egyedül néha Salgótarjánban edzek” – vette át a szót csapattársa, Bonivárt Erik. „Természetesen az előírt távolságot szigorúan betartva végezzük el  az edzésprogramot. A hét első fele általában erősebb, de ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük el, amiket a heti meccsprogram esetén tennénk meg.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments