Rétvári Bence: most 120 milliót kap a Cházár az épületfelújításra

Újabb kormányzati források Vácnak! – jelentette be Rétvári Bence, városunk és a térség országgyűlési képviselője. A kormány ugyanis egy határozat alapján a váci Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium felújításának és bővítésének előkészítésére 240 millió forintot biztosít.

Ebből 2019-ben 22 millió forintot már folyósítottak, a mostani döntéssel az idei évre 120 millió forint támogatást nyújt. A további részek a következő évi költségvetésekben érkeznek Vácra.

„A válságot nem megszorításokkal, hanem fejlesztésekkel, a gazdaságélénkítésével, munkahelyek teremtésével tudjuk legyőzni!” – közölte Rétvári Bence.

A tavaly októberi kis házi ünnepségen még Fördős Attila akkori polgármester mondott köszönetet a támogatásért, hangsúlyozva, hogy a tervek jól illeszkednek a főtér arculatába. Köszönet a 350 gyermek és szüleik nevében is azért, hogy ez az építkezés hamarosan elkezdődhet – hívta fel a figyelmet a tavalyi eseményen Verebélyi Ákos, a Váci Tankerület igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A Cházár iskola épülete még 1802-ben nyitotta meg kapuit, első gyógypedagógiai intézményként Magyarországon. Az épület állaga a több, mint két évszázad alatt jelentősen romlott. Az egykori palotaépület több helyisége – többek között a pince, kapualj, étkező – vizesedik, ezek szigetelése elengedhetetlen a további állagromlás megelőzéseként. A külső nyílászárók több helyütt cserére szorulnak, de az épület teljes gépészeti felújítása is szükséges többek között – számoltunk be a tarthatatlan helyzetről, a beruházást indokolva. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments