Szépítsd a balkonod, a kerted és nevezz az országos versenyre

Virágos balkonok, virágos kertek címmel hirdet országos versenyt a Virágos Magyarország kezdeményezés.  A pályázat célja, hogy jó minőségű fotókon keresztül bárki megmutathassa, hogy milyen dísznövényeket, egynyári és évelő virágokat, fűszernövényeket, dézsás növényeket ültetett közvetlen környezetében, milyen növényekkel szépíti balkonját, erkélyét, kertjét.

A pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezi, a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny értékelőbizottsági tagjaival, valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével együttműködve.

A pályaműveket – kizárólag online regisztrációt követően – elektronikus úton lehet feltölteni a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalra. Pályázni  a május 15. napján, vagy az azt követően készült, a dísznövényeket, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcstermő növényeket kiemelő, a kerti kompozíciót is bemutató balkonkerti/előkerti fotókkal és egy maximum 400 karakteres leírással lehet 2 kategóriában:

• legvirágosabb balkon,
• legvirágosabb előkert.

Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotókon esetlegesen szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Egy pályázó maximum 6 fotót küldhet be, a két kategóriában egyenként 3-3
darabot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

A zsűri tagjai: Borbás Marcsi, a Virágos Magyarország verseny fővédnöke, Bálint Gyuri bácsi, a Virágos Magyarország verseny szervezőbizottságának örökös tagja, Magyarország kertésze, kertészmérnök, Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke, a Füvészkert igazgatója, kertészmérnök, Laczkó Mária, Hévíz főkertésze, városüzemeltetési igazgató, kertészmérnök, Szabó József, a Főkert korábbi igazgatója, kertészmérnök, Báthoryné dr. Nagy Ildikó Réka, a Virágos Magyarország verseny nemzeti koordinátora, tájépítész mérnök, tanszékvezető.

Az előbírálatot a Virágos Magyarország verseny szakmai vezetői végzik. Pályázati időszak: május 15. – július 1. Bírálati szakasz: július 2-13.. Közönségszavazás: július 13-26. Eredményhirdetés: 2020 augusztusában.

További részleteket itt lehet olvasni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments