Újabb nyílt városi pályázatok jelentek meg

Az előző önkormányzati ciklusok gyakorlatával szakítva a takarékos városüzemeltetés és a vállalkozásbarát szemlélet került előtérbe városunkban, melynek jegyében ismét két fontos nyílt pályázat került kiírásra – írja a vac.hu.

A Beszerzési Munkacsoport elnökének, Kiss Zsolt alpolgármester tájékoztatása szerint az elmúlt napokban megjelent – és a hivatalos önkormányzati weboldal (vac.hu) PÁLYÁZATOK rovatában már megtalálható – két olyan kiírás, melyektől az eddigiekben ezen tevékenységekre kifizetett közpénzek csökkenését várják.

Június 19-ig lehet beadni a pályázatokat a volt deákvári laktanya területén működő portaszolgálat folyamatos (minden nap 24 órás időtartam) ellátására. A feladatellátás vállalkozási keretszerződéssel történik és egy évre szól majd.

Ahogyan arról egy korábbi hírben (vac.hu – Közélet: 2020. május 27.) már tájékoztatást adtunk, változik a Március 15. téri behajtás ellenőrző rendszere. Megszűnik a piacnál és a Bécsi kapunál sok problémát jelentő süllyedő oszlopos megoldás és rendszámfelismerő kamerarendszer ellenőrzi majd a szabályok betartását. Ennek kiépítésére is megjelent a pályázati felhívás: 2020. június 10-én 10 óráigig várják a pályázatokat.

„A korábbi városvezetés a meghívásos pályáztatást preferálta. A nyílt pályáztatási formának több előnye is van. A kiírás lényegesen több piaci szereplőhöz jut el. Ezáltal tiszta verseny alakulhat ki, mely hatására csökkenhetnek az árak. A városüzemeltetést biztosító beszerzéseknél egy széleskörű pályázati mód a jövőben is rendszeres lehetőséget biztosít majd az ezen területeken működő helyi érdeklődőknek. Ez pedig a koronavírus-járvány után segítheti a váci vállalkozásokat, egyidőben azzal, hogy az önkormányzat költséget takarít meg.” – mondta érdeklődésünkre Kiss Zsolt alpolgármester. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments