Újra adnak vizet az önkormányzati csapok az alsóvárosi temetőben

A koronavírus-járvány okozta fertőzésveszély megelőzése érdekében az alsóvárosi temető önkormányzat által működtetett részén eddig zárva voltak a vízvételi kutak csapjai. Mától már ezek is használhatók lesznek – írja a városháza.

Mint azt Inotay Gergely alpolgármester a vac.hu-nak elmondta, a tavaszi időjárás természetesen nagy forgalmat generál a temetőkben is. Ám a sokak által használt csapok rendszeres fertőtlenítése nem megoldott, így a járvány terjedését akadályozandó inkább más megoldást próbáltak találni a vízvételre. Ám ez nem lehet tartós rend, hiszen egyre többen igényelték a megszokott csapból történő vízvételi lehetőséget.

Ezért úgy döntöttek, hogy az alsóvárosi temetőben kedd reggeltől ezen kutak csapjai – tehát a ravatalozóhoz képest a várostól kifelé eső önkormányzati területen – is használhatók lesznek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

„Tisztelettel kérem azonban az idelátogatókat, hogy vegyék figyelembe: a járványveszély nem múlt el! Továbbra is maximálisan figyelnünk kell egymásra, embertársaink egészségére. Így nyomatékosan javaslom mindenkinek, aki használni fogja ezeket a csapokat, hogy ezt kesztyűben tegye.” – fogalmazta meg kérését Inotay Gergely. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments