Vácon is az óvodák, bölcsődék újranyitására várnak a szülők

Sok szülő várja már, hogy újra nyitva legyenek az óvodák, bölcsődék Vácon is. Bár ügyeleti rendszer a koronavírus járvány kezdetétől van, az öt fős helyek gyorsan beteltek, hiszen a szülőknek dolgozniuk kell. Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy bizony egy két és fél éves gyereket lefoglalni munka mellett, nem egyszerű feladat.

Az, hogy városunkban mikor állhat vissza a régi rendszer – vagyis minden gyerek a megszokott körülmények mellett járhasson óvodába, bölcsődébe, a megszokott gyerekek és nevelők közé – még nem tudni, hiszen mindenki a kormány engedélyére vár.

Mint ismeretes április 30-tól ügyeletet kell tartani az intézményekben, ahol öt fős csoportokban lehetnek a gyerekek, szigorú higiéniás szabályok mellett. Ez nagyon kevés hely, hiszen az igény egyre nő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A dinasztia – új táblakép a főtéren

Matkovich Ilona polgármester egy bejegyzése már bizakodásra ad okot.

„Most már az eddig ügyeleti rendben működő óvodáink újraindításáról is elkezdtük az egyeztetést, ezt folytatjuk a jövő héten. Terveink szerint az óvodák a nyár nagy részében nyitva lesznek. A szabályokról és lehetőségekről a szülőkkel egyeztetnek az intézményvezetők.” – írja.

Magyarországon egyelőre nincs konkrét terv az újranyitásra, de vannak országok, ahol ez már megtörtént. Szigorú szabályok mellett ugyan, de kinyitottak az intézmények. Svédországban és Izlandon eleve nem zárták be ezeket a helyeket, tekintettel arra, hogy a szülőknek nem lett volna hova tenniük a gyerekeket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments