Vácon is az óvodák, bölcsődék újranyitására várnak a szülők

Sok szülő várja már, hogy újra nyitva legyenek az óvodák, bölcsődék Vácon is. Bár ügyeleti rendszer a koronavírus járvány kezdetétől van, az öt fős helyek gyorsan beteltek, hiszen a szülőknek dolgozniuk kell. Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy bizony egy két és fél éves gyereket lefoglalni munka mellett, nem egyszerű feladat.

Az, hogy városunkban mikor állhat vissza a régi rendszer – vagyis minden gyerek a megszokott körülmények mellett járhasson óvodába, bölcsődébe, a megszokott gyerekek és nevelők közé – még nem tudni, hiszen mindenki a kormány engedélyére vár.

Mint ismeretes április 30-tól ügyeletet kell tartani az intézményekben, ahol öt fős csoportokban lehetnek a gyerekek, szigorú higiéniás szabályok mellett. Ez nagyon kevés hely, hiszen az igény egyre nő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Matkovich Ilona polgármester egy bejegyzése már bizakodásra ad okot.

„Most már az eddig ügyeleti rendben működő óvodáink újraindításáról is elkezdtük az egyeztetést, ezt folytatjuk a jövő héten. Terveink szerint az óvodák a nyár nagy részében nyitva lesznek. A szabályokról és lehetőségekről a szülőkkel egyeztetnek az intézményvezetők.” – írja.

Magyarországon egyelőre nincs konkrét terv az újranyitásra, de vannak országok, ahol ez már megtörtént. Szigorú szabályok mellett ugyan, de kinyitottak az intézmények. Svédországban és Izlandon eleve nem zárták be ezeket a helyeket, tekintettel arra, hogy a szülőknek nem lett volna hova tenniük a gyerekeket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments