Válaszokat vár kérdéseire a képviselő, mert szerinte eddig nem tájékoztatták

A Váci Szívvel Mozgalom önkormányzati képviselője, Csereklye Károly azt kifogásolta, hogy az elmúlt két hónapban semmiféle tájékoztatást nem kapott a várost érintő ügyekben. Bár többször szóban jelezte az illetékeseknek kéréseit, választ nem kapott – állítja. A városháza egyetlen írásos kérdést sem kapott tőle – írják válaszukban.

„Mit látunk ma a polgármesteri hivatalban? Bezárt kapukat, elbocsájtott alkalmazottakat, illetve felfüggesztett kifizetéseket. Nem üzemel a könyvtár, levéltár, múzeum. Nem működnek az iskolák, óvodák, napköziotthonok. A munkatársak egy része fél fizetésen, vagy fizetés nélküli állományban van” – mondta. Hozzátette: a többségnek nagy problémát jelent a fizetés kiesés, hiszen van köztük nyugdíj előtt álló, és három gyermeket nevelő szülő is.

Csereklye Károly azt is kifogásolta, hogy amikor bement a hivatalba, nem kapott szóban választ kérdéseire, kérték, írásban tegye azokat fel. Ezt azonban már nem szívesen tenné meg a képviselő, mivel korábban a testületi üléseken felvetett problémáit sem válaszolták meg.

A politikus a következő kérdéseket szerette volna feltenni Matkovich Ilona polgármesternek az elmúlt hónapok történéseivel kapcsolatban:

  • Milyen közbeszerzési és beszerzési döntéseket hozott?
  • Döntött-e a HÉSZ szabályozási kérdéseiben és ha igen, melyekben?
  • Milyen munkáltatói döntések voltak?
  • A testület működésének hiányában konzultált-e a döntések előtt a 14 képviselővel?
  • Van-e gazdasági kilábalási programja? Ha nincs, miért nincs? Ha van, miért nem nyilvános?
  • Milyen létszámleépítési tervei vannak a polgármester asszonynak?
  • A Váci Világi Vigalom programköltségeit mire kívánja fordítani, és mi történik majd a Váci Tavaszi Fesztivál költségeinek megtakarításával?
  • Hogyan állnak az ez évi megkezdett, illetve tervezett önkormányzati beruházások és jelentősebb felújítások?
  • Milyen a város jelenlegi likviditási problémája?
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A Váci Szívvel Mozgalom képviselője úgy érzi, a kérdésekre nem csak ő várja a választ, hanem rajta keresztül mindazok, akik bizalmat szavaztak neki.

Kérésünkre a városháza is elküldte reakcióját a képviselő felvetéseire, kérdéseire.

„A képviselők számára eddig közel félszáz döntéselőkészítő anyag és előterjesztés lett feltöltve az erre szolgáló elektronikus felületre a veszélyhelyzet időszakában. Ezek minden képviselő számára bármikor elérhetők. A polgármester döntései természetesen a város honlapján olvashatóak, Csereklye úr részére is hozzáférhetőek. A polgármester asszony hetente hosszabb összefoglalót készít és oszt meg közösségi oldalán, melyek alapján a helyi sajtó rendszeresen részletes beszámolót közöl saját felületein is. Ezek szintén könnyen elérhetők, tanulmányozhatók. Vagyis, képviselő úr számára is több száz oldalnyi információ állt rendelkezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Bizonyos kérdéseit képviselő úr telefonon korábban már feltette városvezetőknek, melyekre szóban meg is kapta a választ, ha ezek nem elégítették ki, akkor joga és lehetősége lett volna ezeket feltenni írásban. Azonban a városháza egyetlen írásos kérdést sem kapott tőle.

A felvetett konkrét kérdésekre válaszolva tájékoztatunk, hogy a polgármester beszerzési és közbeszerzési szabályozási döntéseket nem hozott, így ezekbe betekinteni nem lehetséges. Az ingatlanértékesítésre vonatkozó adatok, hirdetmények olvashatók a hivatalos önkormányzati weboldalon, a vac.hu-n, annak érdekében, hogy ne csak az önkormányzati képviselők, hanem a város polgárai is megismerhessék azokat.

Bizonyára Csereklye képviselő úr is értesült róla, hogy a kormány százmilliós nagyságrendben von el pénzeket a várostól. Ezen döntéseivel bevételkiesést okoz, melyek miatt Vác stabil – és döntő részeiben a képviselő úr támogatását is élvező – költségvetése felborult. Miközben a kormány bizonyos sportokra járulékkedvezményt ad, és a gazdaságvédelmi alap terhére 82 milliárd forintot csoportosított át a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására az eredeti 62 milliárdos összegen felül, önkormányzatunknak eddig pénzügyi segítséget nem nyújtott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A költségvetés módosításának tervezetét – melyről a héten hoz döntés a polgármester – minden önkormányzati képviselő számára kedden eljuttatjuk véleményezésre. Az önkormányzat kulturális intézményeiben korábban és jelenleg is folyik munka, a városi gyermekintézmények (bölcsődék, óvodák) – a jogszabályok által engedett módon – üzemelnek.

A gazdasági stabilitás minden vácinak érdeke, a városházán keményen dolgoznak azért, hogy a kormányzati segítség elmaradása miatti gondokon túl lehessen a város. A városháza reméli, hogy a képviselő úr „mozgalma” is lobbizni fog a kormány felé, kiállnak az önkormányzatiság mellett, és az önkormányzati dolgozók bértámogatásáért” – írja a városháza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments