Vasárnap, illetve ünnepnap nem megengedett az építés és bontás

Városunkban régóta létezik zajrendelet, amely azonban részletekbe menően nem tért ki az építési tevékenység időbeli korlátozására. A múlt héten a polgármester olyan módosított rendeletet fogadott el, mely jelentősen szigorítja ezen tevékenységek végzését.

Ferjancsics László alpolgármester tájékoztatása szerint az új szabályok kitérnek a belterületi építési és bontási, valamint ezekhez kapcsolódó rakodási tevékenységekre, melyek hétköznap csak 7 és 17 óra között végezhetők, szombaton pedig 8 és 17 óra között. A külterületen valamivel enyhébb az előírás: ott hétköznap 19 óráig, szombaton 18 óráig folyhat ilyen építési tevékenység.

Vasárnap, illetve ünnepnap nem megengedett az építés és bontás Vácott – írja a városháza honlapja.

Az alpolgármester elmondta: korábban az építési engedélyek tartalmazhattak időbeli korlátot, illetve bejelentések esetén az építéshatóságnak volt lehetősége korlátozni az építés, bontás időszakát. Bár a rendelet előkészítését januárban megkezdték, azért is fontos volt annak elfogadása, mivel márciustól már nem a települési önkormányzatokhoz tartozik az elsőfokú építéshatósági jogkör, így csökkent a polgármesteri hivatal mozgástere.

Az új szabályok bevezetését a lakossági panaszok indokolják, az idősávok illeszkednek az építőiparban elfogadott munkavégzési időszakhoz, ugyanakkor a zajos tevékenységek korlátozásával biztosítják a pihenni vágyóknak a nyugodt környezetet – tette hozzá az alpolgármester. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”MOST A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments