Wc mellett szundikáló körözött személyt fogtak a váci közterület-felügyelők

Országos körözés alatt álló személy találtak és adtak át szerdán késő este az általuk értesített és a helyszínre érkező rendőrjárőrnek a váci közterület-felügyelet munkatársai. A nem mindennapi esetről a városháza weboldala adott hírt.

Mint ismeretes, városunkban 24 órás szolgálatot látnak el a közterület rendjét, az ott tartózkodók általi magatartást ellenőrző felügyelők. Szerdán este belvárosi körútjuk közben Mrena Gábor és Gresina Tibor a buszpályaudvar közelében, a magánparkoló melletti nyilvános illemhely mellett alvó emberre lettek figyelmesek. Vácon a járványhelyzet miatt különös figyelemmel kísérik a hajléktalan emberek mozgását és próbálnak segíteni a veszélyes élethelyzetük megnyugtató megoldásában.

Emiatt a két közterület-felügyelő felébresztette a férfit, akit ittas állapota miatt is felszólították személyazonosságának igazolására. Az intézkedés során kiderült, hogy B. Mihály körözését az előző napon rendelte el a Budapest Környéki Törvényszék. Ezért a közterület-felügyelet munkatársai értesítették a rendőrséget, majd az onnan érkező járőröknek átadták a keresett személyt.

Tavaly áprilisban is nagy segítséget nyújtottak a váci közteresek a rendőrségnek. Mint megírtuk, elfogták a Vác egyik régóta keresett tolvaját. Egy kisfiú bántalmazását és kirablását hiúsították meg a lakosok segítségével. Helytállásukért a városházán külön elismerést is kaptak.

A munkájukat végezték a közterület-felügyelők fényes nappal, amikor egyikük észrevette, hogy a Szent István téren egy kamasz korú kapucnis fiú egy nála jóval fiatalabb, 9-10 éves kisfiúval dulakodik és rángatja. A kisiskolás tehetetlen volt.  A járókelők közül többen is felfigyeltek az esetre és kiabálni kezdtek, sőt egyikük a kisfiú segítségére sietett, de már nem tudott közbeavatkozni.

Egy másodpercig sem haboztak a közterület-felügyelők. Miután a támadó menekülni próbált, egyikük utánaeredt, míg a társa a rendőrséggel érkezett a helyszínre. Körülbelül 8 perc alatt intézkedtek a hatóságok. Az esetről a rendőrség is beszámolt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments