A Felső Tízezer Nagymaroson forgatott

A Felső Tízezer új klipjét Nagymaroson forgatták, mivel a címe: Nagymaros 2030. A csapatnak ez a tizedik klipje, egyben a harmadik A bonyolult világ című nagylemezről – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A dalban elhangzik: „Nekem elég volt már a nagyvárosban élni, úgyhogy van egy házam a Dunakanyarban.”

Maga a dal egy tíz évvel későbbről a jelenbe írt levél, amelyben a lírai én sorra veszi, hová szeretne addigra eljutni az életben. A videó születésének körülményeiről a következőket mesélik a zenekar tagjai:

„Az eddigi klipjeinkben mind elég komoly szerepet vállaltunk a DIY-ethosz jegyében, gyakran a technikai megvalósításban is, de amikor más csapatokkal dolgoztunk (mint pl. a Rotera Film, akikkel három klipet készítettünk), akkor is általában a mi koncepciónk, forgatókönyvünk valósult meg.

Ezzel a klippel most ezt az időszakot (legalábbis egy időre) kicsit elengedjük, és szeretnénk egy ideig másokra bízni a videóinkat, de ez még most igazán a mienk.”

A klipben feltűnik a csapat új dobosa, Both Marci is (Beach Beach & The Boogey Mango), aki korábban már szerepelt az Építettem egy űrhajót klipjében is, valamint a Barkácskoncerten is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az amerikai származású gitáros, Justin Spike pedig ismét bebizonyította, hogy egészen hihetetlen részletességgel ismeri Magyarország tájait.

A forgatásról Sallai László frontember a következőket mondta: „Meglehetősen spontán volt, csak a hét elején merült fel, hogy lemehetnénk a hétvégén Nagymarosra, és megcsinálhatnánk ott a klipet. Azt ígértem a többieknek, hogy majd az odaúton elmondom a koncepciót, ami igazából egyáltalán nem volt, csak annyi volt a cél, hogy érezzük jól magunkat, közben meg videózgassunk, mintha egy családi nyaraláson lennénk. Végül az egész hétvégét ott töltöttük, ami egészen elképesztő módon feltöltött minket, mindannyiunknak ez volt az első rendes kirándulása a karantén után.”

Balogh Gallusz basszusgitáros pedig ezt tette hozzá: „A klip különlegessége, hogy minden eddiginél rosszabbul nézek ki benne, és ez volt a legkevésbé kedvelt számom a lemezről, de a forgatás olyan jó élmény volt, hogy ennek hatására egészen megszerettem.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A Felső Tízezer következő koncertje szeptember 3-án lesz az A38 hajón, amennyiben a járványhelyzet megengedi. Ez egyben A bonyolult világ lemezbemutatója is, ami áprilisról tolódott el – írja az szmo.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments