A Fiedalitas váci elnöke kérte, hogy állítsák vissza a strandbelépők árait

Kifogást emelt a váci strand belépőinek áremelése miatt Szabó Csaba, a Fidelitas váci szervezetének elnöke. A helyszínen arról beszélt, hogy szerinte méltánytalan, hogy a mostani helyzetben majdnem 50 százalékos áremelést hajtottak végre. A városháza szerint az árak nem magasak, Vác az egyik legolcsóbb hely ebből a szempontból.

„A jelenlegi városvezetés semmiféle empátiát nem mutat a váci lakosokkal szemben. Sajnálatos, hogy még ilyenkor is, egy komoly járvány után, amikor az emberek hetekre be voltak zárva a lakásukba, többen elvesztették a munkahelyüket, vagy akár a váci önkormányzat jóvoltából nulla forintos állásidőre kerültek, most mindenkinek azzal kell szembesülnie, hogy a 2019-es árakhoz képest, brutálisan megemelték a belépő- és bérletárakat” – mondta Szabó Csaba, aki úgy véli, hogy a legrosszabbkor született ez a döntés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Szerinte azzal pedig a többgyermekeseket sarcolják meg, hogy eltörölték a testvérkedvezményt is. A helyi Fidelitas elnöke megkérte a sajtón keresztül Matkovich Ilona polgármestert, hogy ha családbarátnak vallja magát, és van benne annyi emberség, akkor állítsa vissza az árakat a strandon.

Kiss Zsolt: „A váciak jelentős kedvezményeket kapnak”

Reagált a felvetésekre Kiss Zsolt alpolgármester, aki szerint egy szereplési vágytól hajtott sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas helyi elnöke, aki korábban arról híresült el, hogy hétvégén, suttyomban hatolt be a váci városházára irodákat fotózgatni.

A városban a választók akaratából ellenzékbe szorult társaság érdekében újra a feszültségkeltésre, a váci emberek megtévesztésére szorítkoztak szavai. Ellenben a nehéz helyzetet előidéző kormányzati elvonások és a korábbi helyi vezetés által felhalmozott félmilliárdos tartozás kezelésére sokadszor sem ismerhettünk meg a várost segítő javaslatokat – reagált az alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Kiss Zsolt, az Összefogás Vácért frakció nevében elmondta: az átgondolatlan támadás mellett egy szó sem esik részükről arról, hogy Vácon még a kismértékű emelés ellenére is az egyik legolcsóbb a strandlátogatás költsége. Mert a városvezetés a váciak mellett áll ki, számukra jelentős kedvezményeket biztosít.

Vác alpolgármestere azt javasolja, hogy legközelebb immár arról tájékoztassák az ifjú fideszesek a kormány által megsarcolt váci polgárokat, hogy milyen formában kezdeményeznek kormányzati fellépést az elvonások kompenzálására és miként próbálják elérni Rétvári Bence államtitkárnál, Vác Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjénél, hogy végre lobbizzon választókörzetének legnagyobb települése érdekében.

A Váci Uszoda- és Strandfürdő belépőinek árai egyébként nyolc éve változatlan voltak, s tavaly nyáron már szó volt róla, hogy idén emelkedni fognak a díjak. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments