A héten és jövő héten pótolják a kötelező és ajánlott oltásokat Vácon

A koronavírus járvány okozta korlátozások miatt elmaradtak a diákokat érintő kötelező és ajánlott védőoltások beadásai.  Tavasszal lett volna aktuális a hetedikeseknek a B típusú májgyulladás, valamint a HPV ellen védő vakcina beadása, de mindkettő elmaradt. Most pótolják – írja az estv.hu.

“Tájékoztatni szeretnénk a lakosságot, hogy akinek hetedikes korú iskolás gyermeke van, hogy június 2-tól, pünkösd után elindulnak az oltások. Itt a hepatitis B és a HPV védőoltás az, amelyek beadásra kerülnek. A szülők pedig oly módon kerülnek értesítésre az időpontokról, hogy a KRÉTA felületet, egyéb elérhetőségét az iskolának figyelik, és időpontra behívással történnek az oltások – nyilatkozta a televíziónak Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Házának igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nagyszerű koncerttel zárultak a Régi Zenei Napok, Vác lehet a bázis

Számos fertőző betegség, így a tuberkulózis, a torokgyík, a szamárköhögés, a tetanusz, a járványos gyermekbénulás, a kanyaró, a rubeola és a mumpsz mellett a pneumococcus, hepatitis B, valamint tavaly óta bárányhimlő ellen is kötelezően kapnak a gyerekek védőoltást Magyarországon.

Az életkorhoz kötött kötelező oltásokon túlmenően térítésmentesen biztosított a HPV elleni injekció a serdülő lányoknak, ezzel nemcsak egy fertőző betegség, hanem a daganatos megbetegedés ellen védve őket.

A kampányoltások csúszása egészségügyi problémát nem okoz. A védőoltásokat az iskolaorvos adja be, minden érintettnek a saját iskolájában. A szülőknek nem kell tartaniuk a járványveszélytől, hiszen az időpontok foglalása előzetes telefonos egyeztetésen történik. A gyermeknek és a kísérőnek maszkot kell viselni és kézfertőtlenítőt is érdemes magával vinnie, valamint, ha az oltási könyvet otthon tartja, arra is szükség lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szerdától fizetős lesz a parkolás a városban - figyelmeztet a városháza

A tervek szerint a város összes általános iskolájában június 12-ig lezajlik az injekciók beadása, akadályoztatás esetén június 30-ig van lehetőség a pótlásra – írja a honlap. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments