A váciak után a mezőkövesdiek is visszaléptek a kézilabda első osztálytól

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Váci KSE férfi kézilabda-csapata a rossz anyagi helyzetük miatt visszalépett az első osztály küzdelmeitől. Most újabb rossz hír érkezett: a Mezőkövesdi KC vezetősége szerdán bejelentette, hogy a csapat mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében.

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a csapat a csonka szezonban biztosította helyét az élvonalban, majd a vezetőség leadta a nevezést a következő szezonra. A visszalépést az indokolta, hogy a klub legjelentősebb szponzora, a városi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt átütemezte a csapat számára korábban megítélt 36 millió forintos támogatást, az összeg kifizetése „az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg”.

A klub illetékesei egyeztettek a városvezetéssel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy „bizonytalan ideig nem tudják beütemezni” a támogatás kifizetését. A Mezőkövesdi KC emiatt kezdeményezte, hogy csapatát sorolják vissza a másodosztályba (NB I/B).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző szezon félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában. A borsodiak helyett a keleti listavezető Ceglédi KKSE kerülhet vissza az NB I-be. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments