Az állam eladta a Dunakeszi Járműjavítót egy orosz érdekeltségű magáncégnek

Lezárult a Dunakeszi Járműjavító értékesítése, miután az orosz érdekeltségű TMH Hungary Invest Zrt. megvásárolta a cég 90 százalékát a magyar államtól és a MÁV Zrt-től, ezzel a magyar vasúti járműjavítás történetének eddigi legnagyobb vállalkozásaként hatszáznyolcvan vasúti személykocsi gyártása kezdődhet meg a Dunakeszi Járműjavítóban – jelentették be a vállalat új tulajdonosai az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben.

Az új tulajdonos, a TMH Hungary Invest Zrt. – amelyet TMH csoporthoz tartozó TMH International AG, valamint a Magyar Vagon Zrt. hozott létre – Dunakeszire hozza az egymilliárd euró – mintegy 350 milliárd forint – értékű, 1300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét: az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaságnak gyártanak majd 680 vasúti személykocsit a magyar üzemben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Borházat avattak Pencen

A közleményben kiemelték: magyar ipar történetének egyik legnagyobb exportprojektje révén több száz új, magas hozzáadott értéket előállító munkahely jön létre.

A dunakeszi cég részt vesz a váciak által is már nagyon várt emeletes motorvonatok gyártásában, még tavaly ősszel ott mutatták be az első, teljesen elkészült szerelvényt. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments