Félpályán megindulhatott a forgalom Nagymaros és Zebegény között

A 12-es főúton Zebegénynél június 18-án teljes útzárat kellett bevezetni, mivel a heves esőzések nyomán a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina elárasztotta a szobi vasútvonal vágányait, a kimosott töltés miatt pedig a főút és a kerékpárút is járhatatlanná vált. A folyamatos helyreállítási munkáknak köszönhetően a 12-es út érintett szakaszán június 30-tól már félpályán haladhat a forgalom, a kerékpárutat pedig korlátozás nélkül használhatják a közlekedők.

A 12-es főút érintett szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. váci és dunakeszi mérnöksége folyamatosan végezte a takarítási munkákat. A kimosott töltés és a főút menti területek helyreállításán a MÁV Csoport jelenleg is dolgozik, a munkák olyan fázisba jutottak, hogy a főúton félpályás korlátozás mellett elindulhatott a forgalom.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. váci mérnöksége 1130 méter hosszan beton terelőelemeket épített ki, a szakaszon jelzőlámpás forgalomirányítás mellett 40 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, emellett előzni tilos és veszélyt jelző táblákat is kihelyeztek a szakemberek. A speciális lámpák egymással kommunikálva, váltakozva irányítják a forgalmat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  40 éves zebegényi Hajózástörténeti Múzeum – Egész napos színes program az évfordulón

Sárga lámpa jelzésében a várakozási idő mutatásával, először a perc értékét jelezve, majd utána 99 másodpercet számol vissza a zöld jelzésig. Az átjutási időt ütemenként 4-5 perc várakozás előzheti meg irányonként a gépjárművek függvényében. A Nagymaros és Zebegény közötti kerékpárutat viszont a mai naptól korlátozás nélkül használhatják a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett szakaszon továbbra is fokozott óvatossággal, a jelzőlámpák és a kihelyezett táblák jelzéseinek betartásával közlekedjenek. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódni az érinett szakasz aktuális forgalmi helyzetéről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

A vasúti területet érintő helyreállítási munkákról és a vonatközlekedésről a www.mavcsoport.hu oldalon kaphatnak részletes tájékoztatást az érdeklődők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments