FRISS: Pozitív lett tíz váci női kézilabdázó koronavírustesztje

A Váci NKSE kézilabdázói május 25-én kezdték el a közös munkát a koronavírus okozta leállás után. Mint a klub honlapján írták, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva kezdte újra az edzéseket: heti két alkalommal vértesztet végeztek, amely minden alkalommal negatív lett a játékosoknál. A teszt mellett minden nap megmérték a játékosok és a szakmai stáb testhőjét, ügyeltek a kézfertőtlenítésre is, ám ezek dacára több játékosuk megfertőződött.

„Sajnos, hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19-tünetek, amely íz- és szagérzékelés-vesztést jelentettek” – közölte a klub kedden. A tünetek megjelenése után elvégzett PCR-teszt 10 főnél mutatta ki a koronavírus-fertőzést. A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos eredménye negatív lett – írták közleményükben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A pozitív eredményeket produkáló játékosok már tünetmentesek, a szabályok szerint 14 napos karanténba vonulnak. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet el újra a közös munka, addig szüneteltetik. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb – írják. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments