Július közepétől lehet fizetős ismét a parkolás Vácon

A veszélyhelyzetre hivatkozva törölték el országszerte a fizetős parkolást. Ám július 1-től ismét kérhetnek pénzt a települések a helyfoglalásért, de Vácon mindezt csak július közepétől vezethetik be újra – tájékoztat a vac.hu.

„Mint ismeretes, egy kormányhatározat a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben megtiltotta a települési önkormányzatok számára, hogy a parkolásért díjat szedjen be. Ez a döntés a városnak jelentős, több milliós bevételkiesést jelentett.

Ezen időszak alatt a városvezetés megkezdte a váci parkolási rendszer átszervezését. A városfejlesztő Kft-től a felszíni parkolás üzemeltetését a polgármesteri hivatal veszi át. A jövőben tehát az eddigi ellenőrzési feladatok mellett a hivatal látja el az ügyfélszolgálattal összefüggő – pótdíj befizetés, engedélyek és kedvezmények kiadása, bérleteladás – teendőket is. A szervezeti módosítástól azt várja az önkormányzat, hogy ugyanazon szolgáltatások több millió forinttal kisebb költséggel is elláthatók lesznek”- írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az átálláshoz, továbbá a változatlan zónák és díjtételek melletti újraindításhoz szükséges, szervezeti, műszaki és pénzügytechnikai feltételek megteremtését már megkezdték, ám ennek befejezéséig – várhatóan július második feléig/végéig – Vácon mind a felszíni, mind a mélygarázsban történő parkolás továbbra is ingyenes marad. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments