Kinyílnak a városháza kapui, színes programok Vácon

A koronavírus-járvány miatt az esztendő eddigi részében sajnálatos módon igen sok, nívósnak ígérkező, nagy érdeklődéssel várt kulturális esemény maradt el Vácon is. A Tavaszi Fesztivál és a Váci Világi Vigalom hiánya pótolhatatlan veszteség, akkor is, ha az előbbi több rendezvényét ősszel pótolhatják. A járvány enyhülésével ugyanakkor immár lehetőség van – természetesen az egészségügyi előírások betartásával – arra, hogy a nyár folyamán rendezvények sorozatával várják a szervezők az érdeklődőket – írja a vac.hu.

Már az elmúlt hétvégén is több színvonalas előadás zajlott különböző belvárosi helyszíneken, melyhez hasonló gazdag kínálat jellemzi majd a következő hétvégéket is. Június 26-án a főtéren este héttől a Cseh Tamás Projekt, másnap ugyanott 17 órától a Moto Magamura, egy órára rá a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar előadását élvezhetjük. Az utóbbi produkció este héttől a Zenepavilonnál is meghallgatható, majd vasárnap 17.45-től a Regőczi kápolnában templomi koncertet ad a zenekar, mely a tervek szerint a következő hétvégén (4-én szombaton) 17 órakor a Sas utcában, 18 órakor a főtéren, 19 órától pedig ismét a Zenepavilonnál lép fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Július 4-től 11-ig zajlik majd a hagyományos Régi Zenei Napok, melynek pontos programját később ismertetik a szervezők.

Hagyományteremtő rendezvényként mutatkozik viszont be majd a „Vác a tiéd” program, mely július 12-én, vasárnap a pár éven belül Vácra költöző családokat invitálja egy kis ismerkedésre. Ezen a napon a Városháza nyitva áll számukra 10 és 16 óra között, amikor az ismertetők mellett a gyermekeket bábelőadás, a felnőtteket pedig társasvetélkedő várja.

Július 17-től három napon át tart majd a Váci Nyár programkínálata. A helyszín jellemzően a Városháza udvara lesz, ahol két (kivételesen belépődíjas – jegyek vásárolhatók az ismert pénztárakban) színházi produkcióra várják a közönséget. Pénteken este Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal tekinthető meg a Varsói melódia, majd másnap Fullajtár Andrea Marlene Dietrich estjét élvezheti a közönség. A további előadások ingyenesek, ezek közül például szombaton hangszerismertető gyermekkoncertet szervez a Vác Civitas Zenekar, de lesznek kézműves foglalkozások, vasárnap reggel pedig a Sárkányölő Sebestyén című színházi előadást láthatják a gyermekek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Több Söndörgő koncert is időpontegyeztetés alatt van, ezek pontos helyszínéről és dátumáról, valamint a Váci Nyár programjainak kezdési időpontjairól a szervezők később természetesen tájékoztatják az érdeklődőket.

A programok rendezői és fellépő előadói nagy szeretettel várják a közönséget. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments