Kitisztították, rendezték a Munkácsy-parkot, most a lakosság is birtokba veheti

Hosszas munka után csütörtökön reggel átadták a lakóknak és a környéken élőknek használatra a volt laktanya melletti füves zöldterületet, a Munkácsy-parkot. A 10-es körzet képviselője, Rozmaring Sándor köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt hónapokban dolgoztak a területen.

„Sok szorgos ember munkája van a hátam mögött. Szorgosak voltak az itt lakók, akiknek a segítségével felszedtük az illegális és egyéb hulladékokat. Szorgosak voltak a város cégének dolgozói, a kertészek, akik kijöttek és a törött fákat gondozták, levágták, megtisztították a parkot. Szorgosak voltak a cég útkarbantartói, akik terméskőből védelmet raktak le a parkoló autósok ellen. Szorgosak voltak a magasépítő emberei, akik kiásták a földből a beleborított asztalokat, padokat, majd felújították és szemeteseket, kutyaürülék gyűjtőket helyeztek ki” – mondta a képviselő.

A helyszínen jelen lévő Matkovich Ilona polgármester pedig arról beszélt, hogy szeretnék ha Deákváron is lenne egy hasonló csendes hely, mint az Alsóvárosban a Liget, ezért tovább fognak dolgozni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A területen sokan sétáltatják négylábúikat, őket Tótváradi-Nagy Bence, a 8-as körzet képviselője arra kérte, hogy használják a kihelyezett gyűjtőedényzeteket.

A további elképzelésekről beszélt Kászonyi Károly, a szomszédos 1-es körzet képviselője. Elmondta: a garázssor felé eső területen egy játszóteret szeretnének majd kialakítani.

Matkovich Ilona a televízió kérdésére válaszolva kifejtette: a szomszédos laktanya hasznosításával folyamatosan foglalkoznak, mert szeretnék bekapcsolni a város vérkeringésébe.

„Van még egyeztetni valónk a hasznosításával kapcsolatban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel. Ettől függetlenül elég sok az érdeklődő és tárgyalunk is mindenkivel, aki el tudja fogadni azt a koncepciót, amit a főépítész felvázol” – mondta a városvezető a helyszínen. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments