Koszorúzással, beszéddel és interjúkkal emlékeznek Vácon Trianonra

Június 4-én, csütörtökön délután fél ötkor Vác Város Önkormányzata a helyi trianoni megemlékezés keretében koszorút helyez el az Ereklyés Országzászlónál. Este a helyi televízióban a megemlékezés kapcsán beszél majd Matkovich Ilona polgármester, valamint a témához kapcsolódóan interjúsorozattal emlékezik a város a Nemzeti Összetartozás Napjára.

„Aznap este 20:15-től az Elektro Szignál Televízióban megemlékező összeállítás látható, benne a polgármesteri megemlékező beszéddel. Majd a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából interjúsorozat következik, melyben több generáció Váchoz kötődő, ismert képviselőjével beszélget a televízió vezetője. A tervek szerint Matkovich Ilona polgármester, Zsigmond Emőke színművésznő, dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök, Dupka György író, történész, Kapusnik Csaba tanár, újságíró, testvérvárosunkból, Székelyudvarhelyről Nagy Pál, valamint Ősi János író, tanár lesz Kegyes Zoltán beszélgetőpartnere” – írja a város Facebook oldala.

Egy családi kvízjátékra is invitálják a szervezők az érdeklődőket. A „Trianon 100 online kvíz” kétnapos lesz: június 4-én este nyolctól június 6-án este nyolcig a később ismertetett internetes linken 10, a témát érintő kérdésre lehet majd online válaszolni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A járványügyi szabályok betartásával június végéig lesz látogatható a Tragor Ignác Múzeum Trianoni emlékhelye a főtéri „ķék házban” (volt MKB bank) – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments