Már nem csak a vasúti pálya, hanem a 12-es út is járhatatlan

Tegnap a délutáni órákban sárlavina zúdult Nagymaros és Szob között a vasúti pályára. Az esőzések hatására sajnos tovább romlott a helyzet: este újabb kő- és sárlavina árasztotta el a vágányokat a Szent Mihály-hegyről, a Dömösi átkelésnél. Ezúttal már a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná vált. Emiatt a pótlóbuszok Szob és Nagymaros között – Zebegény érintése nélkül – kerülőúton, hosszabb menetidővel közlekednek.

Zebegényre Szobról külön térnek be és mennek vissza Szob, majd Nagymaros felé – jelentette a MÁVINFORM.

Az újabb károk felmérése még tart, és a helyreállítás módjáról és megkezdéséről, az ütemezéséről csütörtökön dönt a vasúttársaság. 24 órás helyszíni ügyeletet is szervez a MÁV, hogy az esetleges újabb omlást azonnal észleljék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Nagymaros és Szob között, mintegy kétszáz méter hosszan nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult mindkét vágányra az elmúlt napok esőzése miatt. Az utasok biztonságának garantálása érdekében szerdán 12:50-től – bizonytalan ideig – szünetel a vonatforgalom.

A vasúttársaság szakemberei még vizsgálják, hogy mikorra tudják legalább az egyik vágányról eltávolítani a hordalékot, hogy megindulhasson a vonatközlekedés. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments