Mokánszky Zoltán szerint három határozat jogsértő, Ferjancsics László szerint ez valótlanság

Még a januári testületi ülésen fogadtak el három olyan határozatot, amely Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) szerint az ő lejáratásáról szólt. A Pest megyei Kormányhivatal törvényességi felügyeleti főosztálya most megállapította, hogy jogsértő volt mindhárom javaslat – mondta a képviselő egy sajtótájékoztató keretében.

„A főosztály szerint a képviselőtestület a határozathozatal során megsértette a rendeltetésszerű joggyakorlás előírásait, mely előírás minden önkormányzati szereplőt arra kötelez, hogy a számára törvényben biztosított jogosultságokat csak az eredeti céljaival összhangban alkalmazza. Ennek a követelménynek a képviselőtestület döntéshozatala során is érvényesülnie kell. Az osztály megállapította, hogy a képviselőtestületi határozat felelőseként képviselő nem jelölhető meg, ennek következtében a törvényességi és felügyeleti főosztály Vác város polgármestere felé törvényességi felügyeleti eszközzel élt” – olvasott fel egy részletet a levélből Mokánszky Zoltán.

Szerinte a város jegyzőjétől elvárható lenne, hogy csak olyan döntésekben működjön közre, amelyek a törvényi előírásoknak megfelelnek. Úgy gondolja, hogy az ellenzéki képviselőket lejáratja az általa szivárvány koalíciónak nevezett többség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

„A politikai korrektség egy ismeretlen fogalom számukra. Felhívom a szivárvány koalíció figyelmét, hogy hagyják abba ellenfeleik lejáratását és váltsák be azon ígéreteiket, amelyek a választási időszakban tettek” – hangsúlyozta.

A városháza nevében az elhangzottakra Ferjancsics László (Együtt Vácért) alpolgármester reagált. Szerinte valótlant állít, aki arról beszél, hogy a kormányhivatal esetleg a polgármestert kötelezte volna valamire. A valóság az, hogy a jegyzőt tájékoztatták szakmai álláspontjukról, mely azonban nem tekinthető kötelező jogi iránymutatásnak. Emlékeztetett: a képviselőtestület arra is felszólította a Fidesz-KDNP képviselőjét, hogy kérjen bocsánatot a váci polgároktól amiatt, mert felesleges kiadásnak nevezte a főtér átépítése előtti régészeti feltárást. Ha Mokánszky Zoltánra hallgatott volna 2004-ben a képviselők többsége, akkor bizony nem tárták volna fel a Szent Mihály templomot, így ma nem lennének kiállítva a fellelt tárgyak és a város múltjának egy részét homály fedné. A volt alpolgármester attól függetlenül tartozik emiatt bocsánatkéréssel, hogy őt erre a képviselőtestület kötelezheti-e, vagy sem, illetve, hogy ezen határozatban mást kellett-e volna a végrehajtónál megjelölni. A képviselőtestület kérte őt, ám Mokánszky Zoltán azóta sem szolgáltatott válaszokat deákvári elmaradt fejlesztésre és felújításra vonatkozóan.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megemlékezéssel és díjátadással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját Vác

“De nem csak a bocsánatkérésre és válaszokra várnak a váciak, hanem arra is, hogy Mokánszky Zoltán visszafizesse azt az általa felvett milliós nagyságrendű összeget, melyet a felügyelő bizottsági tagsága során törvénytelenül tett zsebre. Mert a váci költségvetésnek ezekre a pénzekre is szüksége lenne az elvonások miatti nehéz gazdasági helyzetben. Amit csak tetéz Mokánszky úr alpolgármesterségének öröksége: a többszázmilliós tartozásállomány és ki nem fizetett számlák, melyek önmagukban is rendkívül komoly terhet rónak a költségvetésre.

Igaz, ezek a szekrényből kidőlő csontvázak viszont – ellentétben a volt alpolgármesterrel – nem részesültek közpénzes luxusrepülős Japán utazásban…” – reagált az alpolgármester. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments