Ne írd, hogy „gyermek”, mert megtámad a másik váci weboldal

„Egyik alkalomról a másikra eltűnt a városházabarát váci sajtótermék közérdeklődésre számot tartó, anyakönyvi hírek születési rovatából a ‘fia’ és a ‘lánya’ kifejezés, amelyet előzmény nélkül hirtelen a ‘gyermeke’ szó váltott fel. Nagyon nehéz lenne ezt másként értelmezni, mint hogy ez a változás a fősodratú ideológia, a genderelmélet nyomásának hatására történt. Ugyanezt az eszmerendszert tűzte a városháza balliberális vezetése is a szivárványos zászlajára, s úgy tűnik, a hozzá hű médiumok sem tudják kivonni magukat e trend alól” – írja egy másik váci weboldal, nyilvánvalóan a Váci Naplót pécézve ki hosszas eszmefuttatása kiindulópontjaként.

Rossz az, aki rosszra gondol – ezt már tudjuk, és sajnálatos, hogy az a másik váci weboldal, amely korábban rendszeresen átvette írásainkat, olykor csak hevenyészett forrásmegjelöléssel, be akar vonni minket a politika szennyes adok-kapok küzdelmeibe. Holott, ha jóhiszeműen jár el – márpedig az emberi kapcsolatok alapja a bizalom és a tisztelet -, akkor egyértelmű: az anyakönyvi hírek közlése módjának semmi köze a genderelmélethez és azokhoz a politikai vitákhoz, amelyeket az emberek nagy többsége egyszerűen rühell.

Vannak gyermekeink, lányaink és fiaink. Nehogy már odajussunk, hogy ha valaki a játszótéren azt mondja: „gyerekem, indulunk, gyere ide” – akkor máris megvádoljuk, hogy biztosan támogatja a genderelméletet. Ehhez már eléggé eltorzult, agymosott gondolkodás kell.

A Váci Napló jövőre lesz 30 éves. Mi itt vagyunk, miközben politikusok jönnek-mennek, mert az emberek tudják, hogy amit leírunk, azt a legjobb tudásunk szerint tesszük, a szakmai írott és íratlan szabályait betartva. Legfőképpen pedig a váciak érdekeit szem előtt tartva.

Az a másik váci weboldal nem ezt teszi. Ez meglátszik az olvasottságában is… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments