Nyárra eltűnhet a sakkasztal a Nagymező utcából

Szépül a város alsóvárosi területe is – erről számol be a közösségi oldalon a körzet képviselője Ferjancsics László alpolgármester. Mint írja több kertészeti munka is elvégzésre került és hamarosan a Nagymező utcai sakkasztal problémája is megoldódhat.

Több év után ismét élénk festékkel kerültek kiemelésre a Damjanich téri volt „tiszti” házak előtt a parkolók közötti járdák. Itt egy kőbabát is arrébb raktak, így sokkal kisebb az esélye annak, hogy a parkoló autók be- és kiállás közben megsérüljenek – tájékoztat a politikus.

„A kertészet a Nagymező utca egyik játszóteres belső parkjában visszavágta az összes túlburjánzó sövényt, a Damjanich utcai parkban felgallyazták a fűzfát, mely talán az egyik legszebb fa a környéken, de ágai már a földig értek. Ez azért is fontos, mert egy hajléktalan épp ennek a lombozatnak rejtekében érezte jól magát. Remélem, a koronavírus miatt közel két hónapja bezárt, de a héten újranyitott hajléktalanszálló ellátásait igénybe veszi mostantól.”

Az utca másik hasonló problémás gócpontja Ferjancsics László szerint, a sakkasztal még a nyáron elkerül a helyéről, erre vonatkozó előterjesztéséről hamarosan a polgármester dönthet. Emlékeztet: az előző ciklusban az összes közeli lakót kérdőíven kérdezte meg a pad jövőjéről – melyre nem rendeltetésszerű használatára sok panasz érkezett -, a döntő többségük az eltávolítást támogatta. Azonban ebben az előző városvezetés nem volt partner.

„Ugyanezen területre vonatkozóan az egyik kültéri fitnesz gép taposó elemének hiányát jeleztem, valamint a Nagymező utcai játszótér hiányosságit is megírtam az illetékes városi munkatársaknak – remélem aránylag gyorsan megérkeznek a hiányzó alkatrészek a játszóeszközök gyártóitól.”

„A közterület-felügyeletnek még a múlt héten jeleztem, hogy az arcátlanul parkoló autókat írásban figyelmeztessék a parkokban való parkolás tilalmára. Ez a probléma főleg a Rádi úti lakótelepen jelentkezett, illetve múlt el, remélem nem ideiglenesen” – írja végezetül a képviselő. (Képünkön Ferjancsics László egy korábbi sajtótájékoztatón a Nagymező utcában)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments