Pálos emlékhely Márianosztrán: a keresztre nézve fel kell emelnünk tekintetünket

Nekünk a magunk természetközeli életmódjával, természetes gondolkodásával és természetszeretetével a gyökereink védelme a feladatunk – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán, a Szent Mihály pálos kolostorrom helyén emelt emlékhely átadóünnepségén.

Rétvári Bence – aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – arról beszélt, hogy míg Napóleon, „aki az egyik legnagyobb tömeggyilkos volt az emberiség történetében”, úgy tervezte meg a saját sírhelyét, hogy amikor valaki oda belép, mindenképpen meg kelljen hajolnia, lefelé kelljen néznie, addig itt a pálos emlékhelyen, a régi pálos kolostor helyén emelt kis kápolna keresztje úgy készült, hogy aki ellátogat ide és ránéz a keresztre, az fel kell, hogy emelje a tekintetét. A keresztény ember így mindig biztatást, mindig erőt kap, mert nem lehet bús, hiszen megváltott – mondta a kereszténydemokrata politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Rétvári Bence elmondta, jelképes is, hogy a természetben található az emlékhely, mivel a természet járása a természetes gondolkodáshoz, a józan eszünkhöz is vissza tud vezetni, szemben a romboló globalizált eszmerendszerrel.

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár azt mondta, hogy amikor újra életre keltünk egy ilyen objektumot, akkor mindig egy kicsit az emberségünk, a magyarságtudatunk kell, hogy megmozduljon, ébredjen fel. Hozzátette, hogy az állami erdőgazdaságok évente csaknem négymilliárd forintot fordítanak azoknak a turisztikai létesítményeknek a fenntartására, megóvására, amelyek szolgáltatásait egyre többen veszik igénybe.

Az Ipoly Erdő Zrt. közleménye szerint a pálos emlékhely létesítése a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) „Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát” elnevezésű uniós forrásból megvalósított pályázat része. Az emlékhely 18,6 millió forintból valósult meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments