Saját ügyfélszolgálata is volt egy európai netflixes bűnbandának

Kattant a bilincs annak az európai bűnbanda tagjainak csuklóján, akik egy masszív kétmilliós előfizetői bázist építettek ki úgy, hogy sikerült kihasználniuk a Netflix és az Amazon sebezhetőségét, majd olcsóbban kínálták a tartalmaikat, mint amennyiért hivatalosan elő lehetett volna fizetni rá – írja a Bloomberg. A banda olyan kifinomult módszerekkel és olyan stabilan dolgozott hosszú időn át, hogy még saját ügyfélszolgálatot is üzemeltettek. 

Öt éven át tudtak észrevétlenül tevékenykedni, mely során több mint 40 ezer csatornához, filmhez, dokumentumfilmhez és egyéb tartalomhoz adtak hozzáférést illegálisan – mondta az Europol. A rendőrség 11 embert vett őrizetbe, és egy összehangolt akció során 9 európai országban tartottak házkutatásokat, összesen 50 szervert, ingatlanokat, luxusautókat, pénzt, kriptovalutát és ékszereket foglaltak le.  A szervezet PayPal-en, banki átutaláson és kriptovalutákon keresztül szedte az előfizetési díjat a kétmilliós nézőseregtől, nagyjából 15 millió euróra tett szert – idézi a Bloomberg cikkét a Kreatív Online. 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A gumis műhelyben árulta a kábítószert Gödön

A Bloomberg szerint egy ilyen mértékű csalás rávilágít arra is, hogy a nagy streaming szolgáltatók mennyire nem tudják tartani a lépést a kiberbűnözőkkel, akik viszonylag hamar rájönnek, hogyan kell átjutni a tartalmakat védő algoritmusokon.  Azt valószínűsítik, hogy a streamingpiac telítődésével, és az árak emelkedésével az ehhez hasonló bűnszervezetek száma és mérete is valószínűleg növekedni fog. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments