Szigorú szabályok mellett, de holnaptól újra látogathatók a váci idősek otthonainak lakói

Holnaptól újra látogathatók a váci idősek otthonainak lakói – tájékoztatta lapunkat Szmolár Attila igazgató. Elmondta még: mindhárom intézményben szigorú szabályok mellett találkozhatnak a rokonok, családtagok.

Több mint három hónapja rendeltek el minden szociális otthonban teljes látogatási tilalmat, amely azt jelentette, hogy egyáltalán nem látogathatták a bentlakókat. Most a javuló járványhelyzetre tekintettel a teljes tilalmat részlegessé minősítették át országszerte.

Szmolár Attila elmondta: mindhárom intézményükben látogatási rendet alakítanak ki.

„A Burgundia utcai és a Rádi úti részlegben hétköznap 14 és 16 óra között, míg az Arany János utcai otthonban 15 és 17 óra között látogathatják meg hozzátartozóikat a rokonok. A maszk viselése és a másfél méteres távolságtartás kötelező, valamint a bejáratoknál kézfertőtlenítőket helyeztünk el, melynek használata szintén kötelező – mondta lapunknak.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Napelemes fejlesztések a költségtakarékosság jegyében

Hozzátette: a látogatóknak minden esetben nyilatkozniuk kell arról, hogy nem betegek, valamint a testhőmérsékletüket is megmérik az intézménybe lépés előtt.

Az otthonokban egy lakót, csak egy fő látogathat egyszerre és összesen tízen tartózkodhatnak bent, kivétel ez alól az Arany János utcai intézmény, ahol ezt a számot öt főben határozták meg. A látogatási időt is maximalizálták, így 15 percnél többet senki sem tölthet az épületben.

Az intézményekben látogatószigeteket alakítanak ki, így kerülve a zsúfoltságot. Jó idő esetén az udvaron, rossz időben pedig a közösségi helyiségben alakítanak ki ilyen részeket. Az ágyhoz kötött lakókat a szobáikban látogathatják meg, ahol szintén egy fő tartózkodhat.

„Úgy gondolom, hogy az elején sokan jönnek majd látogatni szeretteiket, hiszen három hónapja nem találkoztak velük. Kérjük ezért a hozzátartozókat, hogy legyenek türelemmel, ha nem tudunk azonnal találkozást biztosítani a szabályozás miatt – mondta az igazgató.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Várják a jelentkezőket a nyári művészeti táborba

Csomagok leadására ismét van lehetőség látogatási időben, de azokat egy kijelölt helyre kell tenni, amelyeket fertőtlenítés után adnak át címzettjének.  (Képünk a járvány előtt a Burgundia utcai idősek otthonában készült)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments