Vác eredményesen helytállt a vírus terjedésének megfékezésében

„Büszke lehet a város minden lakója arra, hogy ilyen sikeresen küzdöttünk meg a világjárvánnyal Vácon” – kezdi járványügyi összefoglalóját Matkovich Ilona polgármester. „Az elmúlt hónapok rég nem látott kihívások elé állították Magyarországot. Ennek fényében is köszönjük valamennyi munkatársunknak, támogatónknak és önkéntesünknek, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak a közös védekezés eredményességéhez. Mindenekfelett pedig hálánkat szeretnénk kifejezni a város lakóinak, hogy összefogva meg tudtunk küzdeni a kivételes helyzettel” – írja a városháza honlapján.

A teljesség igénye nélkül az elmúlt időszak legfontosabb lépései:

• Az önkormányzattal egyetemben sikeresen új működési modellre álltak át a város egészségügyi, oktatási, szociális és kulturális intézményei a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

• Megalakult Helyi Operatív Törzs, amely origója volt a járvány elleni védekezésnek. E munka koordinátora, egészségügyi tanácsadója dr. Bánhidi Péter volt, akinek ezúton is köszönjük fáradozásait.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

• A kormány által az önkormányzatokra hárított idősellátás megszervezésére kialakítottuk a Jószomszéd Hálózatot. A hálózat önkéntesei oroszlánrészt vállaltak az elmúlt hónapok munkájában.

• Megszerveztük a rászoruló idősek kedvezményes ebédjének kiszállítását, bevásárlását és gyógyszerkiváltását is, melyben a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület munkatársai segédkeztek fáradhatatlanul.

• Külön köszönet illeti az Idősek Otthona és Klubja munkatársait, hogy a veszélyhelyzet első percétől kezdve a szükséges szigorral és gondossággal szervezték meg időseink ellátását és védelmét.

• Szintén megoldottuk a helyi hajléktalanellátást. A Szociális Szolgáltatások Háza a járvány ideje alatt a szálló teljes kihasználtsága mellett gondoskodott a hajléktalan személyek ellátásáról szigorú óvintézkedéseket foganatosítva.

• A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai hétről hétre több száz telefonos és online kapcsolatfelvétel keretében támogatták a hozzájuk fordulókat.

• Rendkívüli települési támogatásban részesítettük a város bajba került lakóit, valamint kedvezményes bérleti díj fizetési lehetőséget biztosítottunk az önkormányzati tulajdonú nem lakáscélú helyiségek bérlői számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

• Bankszámlát nyitottunk „Stop Koronavírus Vác” néven, ahol a felajánlásokból 3,2 millió forint gyűlt össze. Köszönjük minden adakozónak!

• Sikeresen elláttuk a közintézményeket és az orvosi rendelőket szükséges védőfelszerelésekkel, tisztítószerekkel. Ezúton is köszönjük nagylelkű felajánlásokat a Celitron Medical Technologies Kft-nek, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának, a Momentum Mozgalomnak, a Váci Közéleti Egyesületnek és a Várva Várt Alapítványnak!

• A járványügyi veszélyhelyzet időszakában fokozottan fertőtlenítettük a város utcáit.

• Városi ügyfélszolgálati számot létesítettünk a járvánnyal kapcsolatos kérdések, kérések fogadására.

• A Mobil ABC akció által Vác polgárai házhozszállítással intézhették bevásárlásukat.

• Köszönetünket szeretnénk ezúton is kifejezni a város védekezését támogató cégek és szervezetek felé, többek között az Aréna Étteremnek, a Csocsaj Pékségnek, Eat Clean Étteremnek, a Repeta Étteremnek, a FrieslandCampinának, az Eco Smart Groupnak, a Jaczkó Húsboltnak, a Korall Élelmiszer Diszkontnak, a Magyar Vöröskeresztnek, a PARKÉV Kft-nek és a váci CBA dolgozóinak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

• Lehetetlenség felsorolni mindenkit, aki valamilyen módon hozzájárult a járvány elleni védekezés sikerességéhez. Köszönjük azoknak is állhatatos munkáját, akik kimaradtak volna ebből a felsorolásból – írja a városvezető.

„Mindezek nélkül ma nem itt tartanánk. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy mire vagyunk képesek összefogás által. Büszkén mondhatjuk, hogy Vác eredményesen helytállt a vírus terjedésének megfékezésében. Közös érdemünk, hogy immár átléphetünk abba a szakaszba, amikor óvatosan elhagyhatjuk otthonainkat és fokozatosan visszatérhetünk megszokott életvitelünkhöz. Rengeteg köszönet illeti a védekezésben résztvevő polgárokat, valamint az önkormányzatnál és a hozzá tartozó intézményekben dolgozókat példaértékű munkájukért” – fejezi be levelét a polgármester asszony. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments