Vége a tanévnek, sok fiatal akar munkát vállalni a nyáron

Megugrott a diákmunkára jelentkezők száma az érettségi lezárásával párhuzamosan, az idén a munkaerőhiány helyett túljelentkezés tapasztalható – írta a Magyar Hírlap kedden. Megjegyzik, hogy az elmúlt két szezonban a munkaerőhiány volt a jellemző a diákmunka szektorra is, a megrendeléseket a szektor 80-85 százalékos hatásfokkal tudta kielégíteni.

A lapnak nyilatkozó iskolaszövetkezetek jellemzően egész évben elérhető lehetőségeket kínálnak, de a nyári szabadságolások és szezonális igények miatt ilyenkor több diák akár nagyobb óraszámban is tud dolgozni. Diákmunka szempontjából a kiskereskedelemben és a mezőgazdaságban van a legtöbb lehetőség, és népszerűek a Balaton környéki munkák.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Boronkay csapata nyerte az Audi diákoknak kiírt versenyét

Általános tendenciának nevezték, hogy minden pozícióra jelentkeznek a diákok, nem figyelhető meg olyan mértékű szelektálás részükről, mint az elmúlt években, és előfordul, hogy egy-egy meghirdetett diákmunkára két-háromszoros a túljelentkezés.

A szakemberek szerint a fiataloknak érdemes év közben is akár kisebb óraszámban dolgozniuk, mert a megrendelők gyakran előnyben részesítik az állandó diákokat – derül ki a Magyar Hírlap összeállításából. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments