A váci fejlesztőcsapat hétfőn kiáll a Cápák elé CleverCup névre keresztelt okospoharával

Egy váci csapat a kávézás szerelmeseinek fejlesztett ki egy okospoharat. Hogy ezzel mik a terveik és mire juthatnak találmányukkal, arra hétfőn este az RTL Klub 9 órakor kezdődő, Cápák című izgalmas műsorában választ kaphatunk, hiszen ezúttal a városunkban alapított start up cég mutatkozik be és megpróbál pénzügyi támogatást szerezni a gyártáshoz. 

A CleverCup névre keresztelt okospohár nagy előnye, hogy nem egyszer használatos, tehát nem szennyezzük a környezetet, s a rajta lévő QR-kód segítségével számos helyzetben használhatjuk. Szilágyi András szoftverfejlesztő egy tévéműsorban elmondta, hogy a pohár mellé készült egy alkalmazás is, amely telefonra és asztali gépre is telepíthető, s ennek segítéségével például egy kávézóban azonosítani lehet a megrendelést, akár fizetni is lehet a QR-kóddal és számos más, előnyös funkció is használható még.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

„A szoftvert megpróbáltuk úgy kialakítani, hogy az az okospohár tulajdonosa részére is használható legyen” – fogalmazott Szilágyi András.

Ők hárman és a CleverCup okospohár: Nagy Dávid, Bakos Krisztina és Szilágyi András

Az okospoharakhoz úgy lehet hozzájutni, mint például a nagyobb rendezvényeken a visszaváltható poharakhoz. Letéti díjat kell fizetni, s a használó fel tud tölteni egy általa választott összeget, amelyből aztán szabadon kávézhat. Minden változás mobiltelefonján nyomon követhető és ellenőrizhető.

Nagy Dávid, a Kaffeine kávézólánc tulajdonosa még elmondta: a letéti díj mellett van egy másik megoldás is, az, amikor valaki megvásárolja a poharat. A vételár rögtön jóváírásra kerül a vevő számláján, így azt bármikor fel tudja használni. Sőt, kedvezményeket is igénybe vehet.

„Eredetileg Dávid keresett meg minket, hogy szeretne egy marketinges megoldást, aztán addig ötleteltünk, amíg rá nem jöttünk, hogy közös céget kéne csinálni” – mondta korábban egy interjúban Bakos Krisztina értékesítési vezető. Az ötletelés elindult, s nem sokkal később derült ki, hogy az EU tiltani fogja az eldobható poharakat is. Ma már tudjuk, hogy a parlament pár napja döntött és meglépte a szigorítást idehaza is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„A szívószálakat mi már régen száműztük a kávézóinkból, de a szívószál igazából a legkisebb probléma, az eldobható poharak sokkal nagyobb gondot jelentenek, csak nálunk évente többszázezer pohárról beszélünk” – mondja Nagy Dávid.

A váci cég a hétfői tévéadásban – amelyet természetesen már előre felvettek – megpróbál támogatókat keresni a gyártáshoz, fejlesztéshez. Nézzük meg, sikerül-e nekik. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments