Átadták a Gödöllői út felújított vasúti csomópontját, pályázik a város

Az előzetes terveknek megfelelően szerda reggel átadták a közúti forgalomnak a Gödöllői út máriaudvari vasútállomás mellett lévő, közút és vasút találkozásánál lévő csomópontjának új aszfaltréteggel felújított szakaszát. A két sorompó közötti részen így már biztonságosabb és jó állapotú úttesten haladhatnak a gépjárművek és a kerékpárosok – jelentette be a városháza.

Az említett rész állapotára korábban nagyon sok panasz érkezett, mivel kerékpárral és motorkerékpárral szinte már járhatatlan volt a vasút és a közút kereszteződése. A választókerület önkormányzati képviselője, Kiss Zsolt alpolgármester kitartó levelezésének és egyeztetéssorozatának eredményeként végül a MÁV a közúttulajdonos Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel együttműködve az elmúlt napokban felújította a csomópontot.

Mint azt Kiss Zsolt elmondta, az új városvezetés utak felújítására vonatkozó tervét jelentősen hátráltatja, hogy a kormány teljes mértékben elvonta azt a mintegy 115 milliós éves bevételt jelentő gépjárműadót a várostól, mely összeget a helyi úthálózat javítására szántak. Ezért örvendetes, hogy más módon sikerült ezt a problémás területet rendbe tenni. Az alpolgármester ezúton is megköszöni a gépjárművezetők, a vasúti és buszközlekedést igénybe vevő utasok, illetve a környéken lakó polgárok türelmét, valamint a szakemberek munkáját.

Mivel a MÁV ezekben a napokban a veresegyházi vonal csörögi megállójánál is munkálatokat végez, az ideiglenesen vonatpótló buszokkal lebonyolított vasúti forgalmi rend várhatóan csak július 13-án, hétfőn szűnik meg és tér vissza a megszokott vasúti menetrend szerinti közlekedéshez.

Jelentősebb aszfaltozás a Beniczky utca nagy részén volt két héttel ezelőtt, jövő héten pedig a Duna-parti kerékpárút Boronkay iskola alatti hosszabb, jelenleg nagyon elhanyagolt szakasza kerül aszfaltozásra közel ezer négyzetméteren. Az önkormányzat a hasonló munkák finanszírozására hétfői rendkívüli képviselőtestületi ülésén úgy döntött, hogy a város indul egy, a belterületi utak felújítását célzó pályázaton. A megjelölt célok: a Budapesti főút, a Jávorszky sétány és a Zöldfa utca egy-egy szakaszának rendbetétele. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments