Börtönben tanulják az asztalos szakmát, a nyári gyakorlatot már megtartották

Nyár van a javából, azonban ez a fogvatartottaknak nem jár nagy változással. A munka – az előírásoknak megfelelően – nyáron is kötelező. Aki viszont a munka mellett önként még képzésre is jelentkezett, vállalnia kell a nyári szakmai gyakorlat letöltését is. Így vannak ezzel a Váci Szakképzési Centrum márianosztrai asztalos tanulói is.

A több hónapos járványügyi helyzet a börtönben folyó reintegrációs tevékenységekre is rányomta bélyegét, hiszen a külső belépőket, tanárokat, egyéb szakembereket nélkülöznünk kellett. Azonban jól működött a távolléti oktatás, a fogvatartottak zártláncú csatornákon és nyomtatott segédleteken megkapott anyagokból, többnyire önállóan, zárkájukban tanulva is sikeresen le tudtak vizsgázni.

A szigorú egészségügyi szabályok enyhülésével a szakképzések esetén a nyári szakmai gyakorlatot már megtartották – számol be a fejleményekről a márianosztrai börtön a BVOP honlapján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A főként faipari tevékenységet folytató börtönvállalat, a NOSTRA Kft. asztalostanulói így tovább ismerkedhettek a szakma fortélyaival. A falak mögött végzett munkájukban és remélhetőleg majd a szabadulás után is jól fogják tudni hasznosítani e hiányszakma alapjait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments