Csütörtökön vesznek végső búcsút a legendás váci kézilabdázótól, Tüzestől

Életének 82. életévében az „égi pályára” távozott Vértesi (Steidl) János, az 1970-es évek Váci Fonó sztárcsapatának irányító átlövője. A váci kézilabdát szerető szurkolók és a játékostársak egyszerűen csak Tüzesnek becézték. De miért is? Villámgyors betörései két védőjátékos közé élményszámba mentek.  Vagy a kilépő védőjátékost az ütemre érkező labdával a pillanat tört része alatt faképnél hagyta és máris a hálóban landolt a labda (ma ezt a megmozdulást egy-egyezésnek hívják a hozzáértők).

„Természetesen a labda mindig időben érkezett, hiszen Baracsi István (Buló) és Török Gábor csukott szemmel is pontosan a kezébe varázsolták” – írta a szomorú esemény kapcsán lapunknak Berczelly Csaba egykori játékostárs.

Vértesi János pályafutását 1952-ben kezdte a Váci Spartacus SE (népszerűen csak „Szpari”) színeiben és 1977-ben a Váci Fonónál mint játékos-edző fejezte be. Negyed század a pályán, 25 év  –  még kimondani is sok. Rengeteg élmény, siker, olykor vereség, de Tüzes mélységes alázattal és tisztelettel tette a dolgát szeretett sportága, a kézilabda érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Magánéletében is szerény, szorgalmas, családszerető embernek ismertük meg. Vértesi Jánost 2020. július 23-án 14 órakor kísérik utolsó útjára Vácott a kisváci temetőben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments