Helyreigazításra kötelezték a Vác Online-t

Az elmúlt hetekben még csak az általuk írtakra utaló hazugságokat kellett több országos sajtóterméknek helyreigazítania, ám most már „saját jogon” vesztett a Budakörnyéki Törvényszék ítélete szerint a Vác Online nevet viselő internetes portál – írja a városi honlap.

A váci polgármester a médiahazugságok miatt sorozatban megnyert sajtópereiről már beszámoltunk. Volt, hogy a valótlan állítások miatt – per nélkül, felszólításra – azonnal helyreigazítást közöltek, más orgánumoknak pedig pervesztés után kell megtenniük ugyanezt. Közös volt ezen ügyekben, hogy – az általuk leírtak szerint – a Vác Online által közölt írások szolgáltatták az alapot az érintett országos médiumoknak.

A legújabb esetben azonban a váci internetes oldalnak már nincs lehetősége elhatárolódni és magyarázkodni: a Budakörnyéki Törvényszék ma kihirdetett elsőfokú ítéletében elmarasztalta a vaconline.hu szerkesztőségét! Amely így bizonyítottan hazugsága miatt csatlakozhat a gondola.hu, illetve a hirtv.hu nevet viselő portálhoz, továbbá a Magyar Nemzet néven megjelenő napilap online változatához – helyreigazító közleményt kell közzétennie.

Ennek szövegét is meghatározta a bíróság:

„Helyreigazítás a Váci Önkormányzattal kapcsolatos valótlan tényállítás miatt. A vaconline.hu »Alkalmatlan városvezetés: Két hét alatt se tudták bejegyezni az új színházigazgatót« című, 2020. március 11-én megjelent cikkünkben azt a valós tényt, hogy a cikk megjelenésének napján a cégnyilvántartásban vezető tisztségviselőként a korábbi önkormányzati vezetés alatt kinevezett Kis Domonkos Márk szerepelt, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy a cég törvénysértő módon nem rendelkezett aláíróval, és emiatt fennállt a veszélye annak, hogy az ügyészség indítványozza a cég törlését.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Váci Önkormányzat 2020. február 19. napján döntött az új ügyvezető személyéről, akit 2020. március 1-jei kezdőnappal neveztek ki, és a változást törvényesen a változás bekövetkeztétől számított 30 napon belül lehet bejelenteni a cégbíróság felé a cégtörvény 50. § (2) bekezdése alapján, aminek az elintézésére további 30 napja van. Így 2020. március 11. napján semmilyen törvénysértést nem követett el a Váci Önkormányzat.”

Vagyis leírható, hogy sorozatosan kénytelenek a kormányközeli sajtótermékek bírósági ítéletek következtében helyreigazítani a városunkat támadó hazug állításukat – fejeződik be a vac.hu-n közölt cikk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments